28 Ağustos 2010 Cumartesi

Allianoi İçin Acil Destek Çağrısı

Bergama yakınlarındaki 1800 yıllık antik sağlık yurdu Allianoi yok edilmek üzere. Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ahmet Yaraş başkanlığındaki ekibin yıllarca, bin bir emekle yaptıkları kazılarla gün yüzüne çıkardığı antik kentin Yortanlı Baraj suları altında kalması için düğmeye basıldı.


Önceki gün antik kentte DSİ’ye bağlı bir grup işçinin çalışmalara başladığı, hafta sonuna denk getirilerek arkeologlar tarafından ortaya çıkarılan açmaların içinin kumla doldurulacağı haberleri Allianoi Gönüllülerini harekete geçirdi. Edinilen bilgilere göre Koçoğlu adlı firmanın elamanları ve araçları 15 günlüğüne bu iş için kiralanırken, henüz bir çok mahkemesi süren Allianoi’nin bir oldu bittiye getirilerek doldurulmak istendiği dile getiriliyor.

Bu gelişmeler üzerine harekete geçen, Allianoi’nin yok edilmesini önlemek için kurulan Allianoi Girişim Grubu üyeleri başta Kültür bakanlığı, İzmir Valiliği ve Bergama Kaymakamlığı olmak üzere ilgili yerlere dilekçeler vererek yapılan işlemin hukuka aykırı olduğunu ve derhal durdurulması gerektiğini dile getirdiler. Grup üyeleri ayrıca İnternet üzerinden birçok kişi ve kuruma “Acil Destek” çağrısı yaptılar.

Kaynak: Evrensel
Özer AKDEMİR


NOT: İletişim ve destek için ekolojikolektifi@yahoo.com adresi ile irtibata geçebilirsiniz.