17 Haziran 2011 Cuma

Sanık Baba Hala Bulunamadı


Eşcinsel olduğunu açıkladıktan sonra öldürülen Ahmet Yıldız’ın yedinci duruşmasında, mahkeme sanık baba Yahya Yıldız hakkında çıkartılan yakalama emrinin infazını beklediğini açıkladı ve davayı 16 Eylül’e erteledi. Kaos GL, davanın üç yıldır gelişme kaydedemesini protesto etti.

Eşcinsel olduğunu açıkladıktan sonra, 26 yaşında öldürülen Ahmet Yıldız’ın yedinci duruşmasında, mahkeme sanık baba Yahya Yıldız hakkında çıkartılan yakalama emrinin infazını beklediğini açıkladı ve davayı 16 Eylül’e erteledi.

15 temmuz 2008de Üsküdar’da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ahmet Yıldız’ın dün (16 Haziran) Üsküdar 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davasında, Mahkeme’nin yurtdışında olduğu anlaşılan firari sanık baba Yahya Yıldız’ın, Emniyet ve Jandarma’dan yakalamanın infaz edilmesini beklediği halde İstanbul polisinden cevap gelmedi.

“Nefret cinayetlerinin takipçisiyiz”

Duruşmanın ardından Kaos GL, Ankara Yıldız Caddesi’nde Metehan Özcan’ın Ahmet Yıldız için hazırladığı “Neden” fotoğrafının altında, Yıldız’ın davasında üç yıldır hiçbir gelişme olmadığını protesto ederek basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya katılanlar, “nefret cinayetinin takipçileri” olduklarını ve bu cinayetin bir an önce aydınlatılması ve katillerin yakalanmsı için polis ve adli makamların neyi beklediğini sordular.

“Katilleri bulmayan suç ortağıdır”

“Ahmet Yıldız bir eşcinseldi! Bu toplumda insanlar sırf kadın kadına ve erkek erkeğe yaşamak istedikleri için öldürülebiliyor. Sırf cinsel yönelimleri ya da cinsiyet kimliklerinden dolayı öldürülen gey, lezbiyen, biseksüel, travesti ve transeksüeller şimdiye kadar düştükleri yerde öldükleriyle kaldılar.

LGBT bireyleri öldüren katilleri, namus adına aileleri saklayıp korudu, kazara yakalananlar ise yargı sürecinde ağır tahrik indirimi ile hafifletilmiş cezalar aldılar.”

Açıklamada, LGBT bireylere yönelik ilan edilmemiş bir savaş yoksa katilleri bulmayanların suç ortakları olduğu belirtildi.

“Unutmayacağız, Unutturmayacağız! Katilleri bulmayan suç ortağıdır!”

Ölmeden suç duyurusu

Temmuz 2008de, Üsküdar’da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Yıldız’ın, cinayetten önce ailesi hakkında “tehdit”ten şikâyette bulunduğu ancak yetkililerin harekete geçmediği anlaşılmıştı. Ailesi haftalarca naşını morgdan almadığı için kimsesizler mezarlığında toprağa verilen Ahmet Yıldız’a LGBT örgütleri sahip çıkıyor.

Kaynak: Bianet