18 Haziran 2011 Cumartesi

19. LGBTT Onur Haftası’nda Yıkılmadık Tabu Kalmayacak!



19. LGBTT Onur Haftası bir haftaya yayılmış bir takvimle Trans Onur Haftası’nın bıraktığı yerden başlıyor.

İstiklal Caddesi özgürlük isteyen LGBTT’lerle bu yıl 26 Haziran Pazar günü buluşacak! Onur Yürüyüşü Taksim Tramvay Durağı’ndan saat 17:00’de başlayacak.

Bu yıl “tabu” temasının işleneceği 19. LGBTT Onur Haftası, 20-26 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek panel, atölye, forum, film gösterimi, piknik, konser, Hormonlu Domates ödül töreni ve Onur Yürüyüşü gibi etkinliklerle kutlanacak. Etkinlikler çerçevesinde Ermenistan’dan gelen anarko-feminist grup Pincet de bir konser verecek.

LGBTT Onur Haftası’nda “güçlenmek, şenlenmek, şenlendirmek, kolektif ve kişisel tabuları kırmak ve kırdırmak için” 20 – 26 Haziran arasında 19. kez buluşulacak.

19. LGBTT Onur Haftası, paneller, forumlar, atölyeler, film gösterimleri, söyleşiler derken bir haftaya yayılmış bir takvimle Trans Onur Haftası’nın bıraktığı yerden devam ediyor.

Onur Haftası, homofobiye ve transfobiye, toplumsal cinsiyet rollerine ve kurumsal aileye, bedenleri disipline eden ve kimliklendiren politikalara, eril kent düzenine ve kentsel dönüşüme, ayrımcı ve nefreti örgütleyen politikalara karşı hep beraber söz üretmek için çağırıyor.

“And the domates goes to…”

Bu yıl yedincisi gerçekleştirilecek Hormonlu Domates ödül töreninde geçtiğimiz yıl boyunca homofobik ve transfobik söylem ya da eylemleriyle tepki çeken kişi ya da kurumlar arasından, internet üzerinden yapılan oylama sonucunda “kazananlar” İstanbul Live’da düzenlenecek ödül töreniyle (21 Haziran 21:00-02:00) domateslerine kavuşacak.

Programla ilgili ayrıntılı bilgiye http://www.lambdaistanbul.org/s/etkinlik/lgbtt-onur-haftasi-2011-programi adresinden ulaşılabilir.

Kaynak: KaosGL