29 Mayıs 2014 Perşembe

Onur Yürüyüşü İstanbul'u Gökkuşağına Boyayacak

12. Onur Yürüyüşü 29 Haziran'da. Ama Onur Haftası Komitesi’nin İstanbul'u gökkuşağına boyamak için desteğinize ihtiyacı var.


22. Onur Haftası yaklaşıyor. Ancak Onur Haftası Komitesi’nin, bu seneki etkinlikleri ve yürüyüşü düzenleyebilmesi için desteğe ihtiyacı var.

Onur Haftası, her sene insan hakları fonları ve LGBTİ dayanışma partilerinden elde edilen gelirle gerçekleştiriliyor. Bu sene yeterli fon bulamayan Onur Haftası Komitesi, başlattığı indiegogo kampanyasıyla 30 bin dolar toplamayı hedefliyor.

İstanbul Onur Haftası, Balkanlar ve Ortadoğu’nun en eski ve en büyük LGBTİ etkinliği. İstanbul’da Onur Haftası 22 yıldır, Onur Yürüyüşü ise 12 yıldır düzenleniyor. Bölgedeki homofobik kültür ve politikalar nedeniyle, kendi ülkelerinde bu tür etkinlikler düzenleyemeyen LGBTİ aktivistleri de, Türkiye’nin diğer illerinde yaşayanlar da İstanbul’a geliyor. Yani İstanbul Onur Haftası hem Türkiye hem de çevre ülkelerdeki LGBTİ hareketi için önemli bir etkinlik.

Bu para diğer şehirlerdeki LGBTİ aktivistlerinin İstanbul’a ulaşımı ve konaklaması, yürüyüşte taşınacak döviz, gökkuşağı bayrakları gibi materyaller, matbaa giderleri gibi şeylere harcanacak.

Komite’den Görkem Ulumeriç, Gezi direnişindeki LGBTİ Blok günlerini hatırlatıyor ve “Gezi Parkı’ndaki o muhteşem dayanışmadan sonra, bu sene Onur Yürüyüşüne desteklerini bekliyoruz. Bu sene 100 bin kişi yürümeyi hedefliyoruz” diyor.

Bu sene yeterli fonu bulamamalarının altında ise aslında memnun edici bir gelişmenin yattığını söylüyor; giderek artan LGBTİ örgütlülüğü. Bu sene hem Onur Haftası daha çok misafir ağırlayacağı için daha büyük bir bütçeye ihtiyaç var, hem de Onur Haftası dışında LGBTİ haklarına ayrılan fonlarla gerçekleştirilen birçok farklı etkinlik var.

Şimdiye kadar Tabu, Dikkat Aile Var, Bellek, Direniş gibi temaları işleyen Onur Haftası’nın 2014 teması “Temas”.

LGBTİ aktivistlerinin “Tüm İstiklal Caddesi’ni gökkuşağına boyamak için” desteğinize ihtitacı var. Kampanyaya katılmak için tıklayın.

Kaynak: Bianet

* Kampanya vildeosunu izlemek için tıklayın.