12 Mayıs 2014 Pazartesi

Ali İsmail Korkmaz davasında değişen bir şey yok

Haziran ayaklanması sırasında üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ı öldüren sivil polis ve sivil faşistlerin yargılanmasına Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkeme, tutukluluk halinin devamına karar verirken, savcılığın ve avukatların taleplerini reddetti. Duruşma 14 Temmuz'a ertelendi.


Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesiyle ilgili Kayseri’de görülen davada tanık ifadelerine geçildi. Tanıklardan Yapıcı, sanık polisler ile sivil sanıklardan bazılarını mahkemede teşhis etti.

Kayseri'de 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ali İsmail Korkmaz davasının bugün görülen ikinci duruşması sona erdi.

Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ise duruşma arasında basın açıklaması yaptı. Korkmaz çok konuşamayacağını, destek için gelenleri selamlamak için kürsüye çıktı. Basın açıklamasına katılanlar "Ağlama anne, evlatların burada" sloganlarıyla yanıt verdi.

Ağabey Gürkan Korkmaz da duruşmayla ilgili bilgi verdi ve adalet aramak için geldiklerini, kendilerine çıkartılan engellemeleri eleştirdi.

Antakya’da Gezi direnişinde hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın kardeşi Zafer Atakan da konuştu, “Emel Anne’yi yalnız bırakmayacağız” dedi.

İstanbul Gezi direnişinde yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş da söz aldı, “Eşim oğlunun ardından gitti” dedi.

Konuşması sık sık sloganlarla kesildi, Gezi direnişinde öldürülenler anıldı.

Mahkeme, savcılığın polis Yalçın Akbulut'un tutuklanma talebini reddetti. Bununla birlikte, tutuklu sanıkların tutukluluk haline devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 14 Temmuz'a ertelendi.

* Bu haber, bianet ve ETHA'dan derlenmiştir.