11 Şubat 2013 Pazartesi

Sirk Protestosunda Darp!

Dün, 10 Şubat Pazar günü, Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri Ataşehir’de kurulan Atlantis Sirki'ni protesto ederken, sirk görevlileri iki aktiviste saldırarak protestoya müdahale etti.


Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri sirklerde bebeklikten itibaren işkence gören hayvanların çivili sopa, elektro şok çubuğu, kaynar su dökme, kanca gibi işkence aletleri kullanılarak acımasız yöntemlerle eğitildiğine dikkat çekerek, sirke gelen ailelere ve çocuklara broşür dağıttı. Bazı insanların sirke gitmekten vazgeçtiği görüldü.

Protesto sırasında sirk görevlileri ve organizatörler protestoya müdahale ederek protestoyu yüksek sesli müzikle bastırmaya çalıştı. “Sirklerde işkence yoktur sevgi bağı vardır” “Atlantis sirki bizi bu işkenceden kurtardığı için teşekkür ederiz” yazılı pankart açan sirk organizatörleri, çekim yapan iki aktiviste saldırarak darp etti.





Protestocuların attığı sloganlar arasında: “Çocuklarınıza zulmü sevdirmeyin”, “Zulme ortak olma”, “Sirklerde hayvan sömürüsüne son”, “Hayvanların acısı sizin eğlenceniz olmasın”, ”Hayvansız sirk mümkün”, “Tutsaklıktan gelen kahkaha acımasızdır”, “Fok balıkları top oynamaz”, “Tutsaklık değil özgürlük”, “Ji eziyeta ser heywanan re êdî bese” yer aldı.

Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri yaptıkları açıklamada; “Birçok Avrupa ülkesi sirkleri yasaklarken, Türkiye’de bu zulmün devam etmesi kabul edilemez. Daha doğar doğmaz çivili sopalarla eğitilen yavru filler, foklar, penguenler, ateşten geçirilmeye zorlanan kaplanlar, aslanlar ve diğer pek çok hayvan ülkeden ülkeye taşınırken hayatlarını kaybediyor. Doğal güdüleri dayak ve işkenceyle bastırılmaya çalışılan hayvanların sirklerde eğitmenlerine saldırdığı görüntüleri medya da sık sık gösteriliyor. Bu durum hayvanların sirkte mutsuz olduklarının kanıtıdır. Beton havuzlara, kafeslere hapsedilen hayvanların yeri Kozyatağı’nda bir sirk değil, doğal ortamlarıdır” dedi.