22 Aralık 2013 Pazar

"Utanç duvarı"nı yıkmaya başlayan Kürt halkına polis saldırdı

"Utanç duvarı”nı yıkmak için mitingde bir araya gelen Kürt halkına, polis saldırdı. Saldırı sonrasında çıkan çatışma birçok bölgeye yayıldı.


Mardin BDP İl Örgütü, Nusaybin-Qamişlo arasında örülen “Utanç duvarını” protesto etmek için il ve ilçelerden gelen on binlerce kişiyle bugün (22 Aralık) Şirin Bulvarı’ndan duvarın örüldüğü Qamişlo sınırına doğru yürüyüşe geçti.

Çevre illerden çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildiği Nusaybin’de yürüyüş ardından miting başladı.

Mitingde BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata’nın konuşma yaptığı esnada halk utanç duvarını yıkmaya çalıştı. Sınırın karşı tarafından da kitle destek vermesi üzerine polis halka önce tazyikli su ardından da gaz bombaları ile hedef gözeterek saldırdı. Eylemciler de polis saldırısına havai fişek ile karşılık verdi.

Polis ve askerler Rojavalılara da tazyikli su ve gaz bombasıyla saldırdı. Polis saldırısı ile başlayan çatışmalar Alaman köprüsü, Çağçağ Caddesi ve Mittani Kültür Merkezi çevresinde yoğunlaştı.

Saldırı sonucunda çok sayıda kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Cizre’de mitingin ardından dağılanlara saldırı

ANF’nin haberine göre, Cizre’de BDP Genel Merkezi tarafından Roboski sınırına örülen tel örgüleri ve Nusaybin’de örülen utanç duvarını protesto mitinginin dağılması ardından şehir merkezine doğru yürüyüşe geçen gençlere polis saldırdı.


Mitingin ardından kitle dağılmaya başladığı esnada çarşı merkezine doğru yürüyüşe geçen bir grup gence polis gaz bombaları ile saldırdı. Gençlerin de taşlarla karşılık vermesiyle devam eden çatışma ara sokaklarda sürüyor. Öte yandan, Nusaybin Caddesi üzerinde barikatların kurulduğu ve ateşlerin yakıldığı belirtildi.

Kaynak: Sendika.org
* Fotoğraflar: ANF, Ötekilerin Postası