1 Aralık 2013 Pazar

"Belgrad ormandır, sermayenin oyun alanı değil"

Kuzey Ormanları Savunması, İstanbul’u yağmalayan çılgın projelere karşı eylemlerine devam ediyor. Savunma, Belgrad Ormanı’ndaki 3. Köprü inşaatının kesim alanında yürüdü.


Kuzey Ormanları savunucuları 3. Köprü inşaatı nedeniyle kesilen Belgrad Ormanı’ndaki yıkıma dikkat çekmek amacıyla bu sabah (1 Aralık) Sarıyer’de buluşarak yürüyüşe başladı. Savunucular bir yandan yürürken bir yandan da bisikletleriyle pedallıyorlar. Bisikletliler ile yürüyüşçüler Şahintepesi’nde buluştu. Bisikletlilerle buluşan yürüyüşçülere, havadan destek paramotorcu savunuculardan geldi. Paramotorcular,  üzerine “Orman katliamını durdurun” yazdıkları pankartlara kesim alanına iniş yaptılar.

Kesim alanındaki yürüyüşün ardından araçlarla tekrar buluşma noktası dönen savunucular, Hacıosman Metro durağından İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında yolun bir kısmını trafiğe kapatan Kuzey Ormanları Savunması’na etraftan geçen araçlardan da destek geldi.


Orman Bölge Müdürlüğü’nün önünde Kuzey Ormanları savunması adına basın açıklaması okunduktan sonra, boğazı yüzerek geçen domuzlarla yaptıkları röportajı da dinlettiler. Domuz sesinden açıklama dinlendikten sonra savunucular insan diline çevrilmiş halini de okudular:


Kuzey Ormanları Savunması daha önce de köprü inşaatının Anadolu yakasındaki kesim alanı olan Çekmeköy’de basın açıklaması yapmıştı.

Kaynak: Sendika.Org