2 Aralık 2013 Pazartesi

Karakolda Tecavüze Takipsizlik

Savcılık, karakolda biri emekli polis, üç kişinin tecavüzüne uğradığını söyleyen R.T. dosyasında takipsizlik kararı verdi. Avukatı Eren Keskin, psikolojik rapor beklenmeden verilen karara itiraz edeceklerini söyledi.


Savcılık, bir emekli polis tarafından karakolda tecavüze uğradığını söyleyen R.T.’nin soruşturmasında takipsizlik verdi.

R.T.’nin avukatı Eren Keskin, kararın henüz kendilerine tebliğ edilmediğini, takipsizlik kararına itiraz edeceklerini söyledi.

Ne olmuştu?

R.T., 30 Ağustos 2012’de Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde aralarında M.Ç. adlı emekli polis memurunun da olduğu üç kişinin tecavüzüne uğradığını söyleyerek şikayette bulunmuştu.

Suç duyurusunun ardından tehdit edildiğini belirten R.Ç., 27 Temmuz 2013’te Maltepe’de yürürken zorla bindirildiği bir araçta M.Ç. ve bir arkadaşı tarafından ikinci kez tecavüze uğradığı ve hamile kaldı.

Psikolojik rapor beklenmedi

Savcılık, R.T.’nin şikayetleri üzerine iki soruşturma dosyası açtı. Ancak karakolda yaşanan tecavüzle ilgili soruşturma dosyasında delil yetersizliği nedeniyle takipsizlik kararı verdi.

R.T.’nin avukatı Keskin, savcının psikolojik rapor istemeden delil yetersizliğinden takipsizlik kararı vermesinin yanlış olduğunu ve karara itiraz edeceklerini ifade etti.

R.T.’nin psikolojik rapor için Çapa’ya başvurduğunu ancak nihai raporun henüz tamamlanmadığını belirten Keskin, “Bir buçuk yıl mağdur olduğunu belirten bir kadın, tecavüze uğradığını ispatlamak için uğraşıyor. Bu hemen hemen tüm dosyalarda böyle. Savcılıklar ve mahkemeler psikolojik raporun önemini anlamış değil” diye konuştu.

R.T. 2013’te hamilelikle sonuçlanan tecavüzün ardından hamile kaldı ve kürtaj oldu. Kürtajda alınan örnekler, şüpheli M.Ç.’nin DNA’sıyla karşılaştırılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na yollandı.

Gözaltında Cinsel Taciz ve Tecavüze Karşı Hukuki Yardım Bürosu’nun verilerine göre, 2013’te en az 21 kadın gözaltında taciz ve tecavüze uğradı.

Kaynak: Bianet

R.T. Soruyor: Kürtaj için Manşet mi Olmalıydım?