6 Haziran 2010 Pazar

Avusturya'daki tutuklu hayvan hakları aktivistleri için eylem


Avusturya'nın Siyasi Baskısını İfşa Ediyoruz!


Hiçbir somut delil olmamasına rağmen Avusturya'da halen tutuklu bulunan ve 5 yıl hapis cezası ile yargılanan hayvan hakları aktivistleriyle dayanışmak ve Avusturya devletinin bu tutumunu ve aktivistleri sindirmeye, susturmak için uygulamakta olduğu tüm müdahaleleri protesto etmek için 13 Haziran, Pazar günü, saat 14.00'da Yeniköy'deki Avusturya Konsolosluğu'nun önünde bir eylem gerçekleştireceğiz.


Avusturya devletinin hayvan hakları aktivistlerine yönelik bu tutumunu ve uygulamalarını bizlerle birlikte teşhir ve protesto etmek isteyen tüm bireyleri davet ediyoruz.


Yeryüzüne Özgürlük Derneği - Hayvan Özgürlüğü İnisiyatifi


İletişim: yeryuzuneozgurluk@gmail.com


Bilgi için:


Tüm dünyadan insan hakları aktivistleri şu an Avusturya'da meydana gelmekte olan siyasi baskıya karşı bir kampanya yürütmek için bir araya geldi. Hayvan koruma aktivistlerinin şu anda sürmekte olan siyasi davalarının arka planının 22 dilde ifşa edildiği “Shame on Austria” (Utan Avusturya) adında uluslararası bir site açıldı. Gelecek haftadan itibaren, 6 aylık dava süresince her hafta farklı bir ülkede (Türkiye de dahil olmak üzere) en azından bir protesto gösterisi düzenleneceği zincirleme bir kampanya başlıyor.


Kampanyanın Türkiye koordinatörü (Yeryüzüne Özgürlük Derneği – Freedom to Earth Association), “Tüm dünya Avusturya'da neler olduğunu öğrenmeli. Tüm dünya Avusturya'nın, siyasi aktivistlerin gösteri düzenlemek ya da konformist olmayan fikirler beyan etmek gibi aktivitelerden ötürü beş yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kaldıkları bir yer olduğunu öğrenmeli” diyor.


13 Nisan’da Madrid ile başlamak üzere, protesto gösterilerinden oluşan zincirleme kampanya her hafta farklı bir ülkede kendini gösterecek. Aktivistler, ana akım medyada yer almalarını garantileyecek kadar yaratıcı eylemler yapmayı planlıyor. “Avusturya'daki siyasi baskılara dair mesajı uluslararası kamuoyuna ulaştırmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bu skandal yeterince uzun bir süre boyunca örtbas edildi.”


Aktivistler kampanyanın, Avusturya halkına karşı değil, yalnızca Avusturya devlet gücüne karşı olduğunun üzerinde duruyor. “Avusturya halkına saygı duyuyoruz ve onların büyük bir çoğunluğunun da demokrasi yanlısı olduğunu biliyoruz. Bu nedenle inanıyoruz ki kampanyamız onları uyandıracak ve hukukun egemenliğini Avusturya'ya geri getirmek için siyasi temsilcilerine baskıda bulunmalarını motive edecektir.”


E-mail: turkish@shameonaustria.org


Web: www.shameonaustria.org/tr - www.yeryuzuneozgurluk.blogspot.com