8 Kasım 2013 Cuma

Gözünü Kaybeden Direnişçiye Ev Hapsi

Gezi direnişinde, gaz fişeğinin isabet etmesi sonucu bir gözünü kaybeden Çağdaş Küçükbattal’a ev hapsi verildi. Küçükbattal bu hafta üçüncü ameliyatı için gün alacaktı.


Gezi direnişinin ilk günlerinde, 31 Mayıs’ta polis saldırısında gaz fişeğinin isabet etmesi sonucu bir gözünü kaybeden Çağdaş Küçükbattal’a ev hapsi verildi. Küçükbattal’ın Hrant Dink anmasına gitmesi ve katıldığı Alevi mitingi suç delili sayıldı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi, eski ETHA muhabiri 26 yaşındaki Küçükbattal, Uğur ve Özgül Ülgel ile birlikte 5 Kasım’da gözaltına alındı. Dün Çağlayan’dali İstanbul Adliyesi’nde savcılığa ifade veren Küçükbattal ile Özgül Ülgel tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Uğur Ülgel de adli kontrol talebiyle sevk edildi.

"Hrant Dink anmasına neden katıldın?"

Mahkemede Küçükbattal’a, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu yaz kampına, Kürt siyasi tutukluların yaptığı açlık grevine destek eylemine, Hrant Dink anmasına ve geçen yılki Alevi mitingine neden katıldığı soruldu. Küçükbattal katıldığı tüm eylemlerin yasal ve demokratik olduğunu söyledi.

Dün akşam karar veren mahkeme sonucunda Uğur Ülgen haftada bir imza ve 3 bin TL ödemesi şartıyla serbest bırakıldı. Özgür Ülgen de haftada bir gün imza ve 10 bin TL vermesi karşılığıyla serbest kaldı.

Küçükbattal ise yurtdışı çıkış yasağı ve ev hapsi koşuluyla serbest bırakıldı.

Gözüyle ilgili tedavisi devam eden Küçükbattal'ın bu hafta üçüncü kez yapılacak ameliyatın günü belirlenecekti.

Kaynak: Bianet