11 Haziran 2013 Salı

Polis yine Taksim'e saldırdı!

Taksim'de Gezi direnişi için toplanan binlerce insana AKM önünde toplanan polisler gaz bombaları ve tazyikli suyla saldırdı.


Gezi direnişi için Taksim Meydanı’nda toplanan insanlara polis saldırdı.

Polis öğleden sonradan itibaren Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önüne çekilmişti. Divan Oteli ve Harbiye yönünde bulunan polisler ise geri çekilmişti.

Taksim Dayanışması saat 19.00’da Taksim Meydanı’nda miting yapılacağını açıklamıştı. Bunun üstüne polisin geri adım atması mitinge müdahale edilmeyeceği yönünde bir izlenim oluşmuştu ve onbinlerce insan alanda biraraya gelmişti.

Ancak insanları “Polis dışarı” şeklinde slogan atması üstüne polis bir anda saat 20.15 sularında saldırıya geçti.

Bir iddiaya göre ise polise havai fişek atıldığı ileri sürüldü.

Radikal gazetesi muhabiri Serkan Ocak ise canlı bağlandığı 5N1K programında AKM önünde toplanan polislerle bir anda küçük bir arbede yaşandığını ve hemen ardından polisin gaz bombaları ve tazyikli suyla harekete geçtiğini söyledi.

Ocak, görüştüğü gönüllü doktorların en az 30 kişinin vücuda isabet eden gaz bombaları nedeniyle yaralanarak kendilerine geldiğini söylediğini aktardı.

Saat 20.35 itibariyle Gezi Parkı içinde çok sayıda yaralı var. Parka gaz bombası geldiği de ifade ediliyor.

Meydan'da bulunan insanlar Tarlabaşı, Sıraselviler, Harbiye, Cihangir yönlerine dağıldı. Çatışmalar özellikle Harbiye Elmadağ yönünde yoğunlaşırken, polisin Taksim civarındaki ara sokaklarda da saldırılarının devam ettiği yönünde bilgiler geliyor. Radikal'de yer alan habere göre polisin plastik mermi kullandığı yönünde iddialar da var.

Saat 21.10 itibariyle polisin saldırısının devam etmesine rağmen direnişçiler Taksim Meydanı'na doğru tekrar hareketlenmeye başladı.

Polisin gaz bombalarına havai fişeklerle yanıt veren eylemciler, Meydan'da bulunan bir aracı da ateşe verdi. Alanın bir bölümü polis kontrolündeyken bir bölümünde ise kalabalık giderek artıyor.

21.45'te polis meydanda toplanan kitleye tekrar saldırdı ve meydanın kontrolünü tekrar ele geçirdi.

Saat 22.00'de Vali Hüseyin Avnu Mutlu'nun Gezi Parkı'na müdahale olmayacağına dair açıklamalarına rağmen polis Gezi parkı'na gaz bombalarıyla ve tazyikli suyla saldırdı.

Kaynak: Bianet

* bianet'in detaylı ve güncel haberine, videolarına ulaşmak için tıklayın.