14 Mart 2011 Pazartesi

Çevrecilerden İstanbul'da AKP'ye Yumurtalı Proresto

'Uluslararası Nehirler, Su ve Yaşam İçin Barajlara Karşı Eylem Günü' için bir araya gelen 500'ün üzerinde çevreci, AKP İl binasını yumurta yağmuruna tuttular.

Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformunun çağrısıyla Sütlüce’de Miniatürk önünde toplanan çevreciler "Dereler özgürdür, özgür akacak", "Heslere geçit vermeyeceğiz", "Dersim, Loç, Hopa, Hasankeyf, Ergene direnişte" sloganları eşliğinde yolu trafiğe kapatarak yürüyüş yaptılar.
Tulum eşliğinde horona duran çevreciler ‘Direnişin Ritimleri’ ritim gurubu ile çoşkusunu artırarak AKP İstanbul il binası önünde basın açıklamalarını yaptılar.
Eylemciler adına basın açıklamasını okuyan Hasan Şen, "Baraj karşıtlarının her yıl uluslararası alanda kabul gördüğü günümüze kadar çoğalarak kutlanan böylesi bir günde, bizler de yaşamlarımızı yıkıma uğratacak olan sermeyeye el verip yasaları çıkarmaya çalışan AKP binalarının önündeyiz" diyerek başladığı açıklamada AKP'nin Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kanunu'na son aylarda eklemeler yaptığını belirterek, Tabiat ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Yasa Tasarısının da doğanın sermaye tarafından talan edilmesinin önünü açtığını söyledi.
SİT ve doğal koruma alanlarında baraj ve HES yapılmasının Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası anlaşmalara aykırı olduğunu belirten Şen, "AKP iktidarı derelerini, ormanlarını, su havzalarını korumak için direnen halklar karşısında şirketlerin çıkarlarını savunmaktan bir an bile vazgeçmediği gibi bu yasayla tüm ayak bağlarından kurtulmaya yetkiyi kendi ellerinde toplamaya hazırlanmaktadır" dedi.
Hasan Şen, "Baraj ve HES projelerine, doğanın talan edilmesine, suyun ticarileştirilmesine izin vermeyeceğiz. Her vadide, her suyun başında yasalarınıza karşı direneceğiz ve kazanacağız" dedi.
Kaynak: Redhaber