16 Mart 2011 Çarşamba

6 TEKEL işçisi intihar etti

Kapatılan Tekel İşletmelerinin ardından 6. TEKEL işçisi 4-C’li Alim Apaydın da intihar etti. Manisa Salihli Tekel Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü’nün özelleştirilmesinin ardından işten atılan ve 2 ay önce 4-C’li olarak Salihli Adliyesi’nde işe başlayan Alim Apaydın, tarım ilacı içerek intihar etmesi ile bugüne kadar, özelleştirme sonucu intihar eden TEKEL işçisi sayısı 6’ya çıktı.


Ülkemizde birileri dünya zenginler listesinde sürekli yukarı çıkarken, insanca bir yaşam için direnen işçiler ise sermayenin ve onun işbirlikçisi hükümeti tarafından ezilmeye ve hatta silinip gitmeye devam ediyor. 78 gün boyunca Ankara’da emek sömürüsüne direnen TEKEL işçilerinden Alim Apaydın, çalışma koşullarına dayanamayarak hayatına son verdi.


İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak 4-C’lilerin çalışma koşullarına tepki gösteren Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi 4-C’liler, son olarak hayatına son veren Alim Apaydın için hükümete tepki gösterdiler.


BES’TEN AİLEYE DESTEK


Adliye önünde acılı Apaydın ailesine baş sağılığı dileyen BES üyeleri, bir kez daha taleplerini dile getirdiler..insanca bir yaşam için insanca ücret talep eden işçiler, haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini söylediler.


BES Şube Başkanı Ramis Sağlam, burada yaptığı basın açıklamasında adliye çalışanlarının sorunlarının hat safhaya ulaştığını, çalışma yaşamının bozulmaması için adliye çalışanlarının taleplerine kulak verilmesini istedi.


Kaynak: Birgün