21 Haziran 2012 Perşembe

Irkçılığa, faşizme karşı dayanışmayı yükseltmeye çağırıyoruz

Hayvanların Yaşam Haklarını Koruma Derneği - HYHKD'den Eva Aksoy’a yönelik olarak, yaklaşık 8 senedir düzenli biçimde sürdürülen faşizan, ırkçı söylem ve tavırları, hakaret ve tehditleri kınıyor; 26 HAZİRAN, Salı günü, saat 11.45’de, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde 30. Sulh Ceza Mahkemesi (6. kat) duruşma salonundaki altıncı duruşmaya katılım sağlayarak, ayrımcılık karşıtı tüm bireylere dayanışma çağrısında bulunuyoruz.

Her duruşmada olduğu gibi bu duruşmada da ırkçılığı lanetlemek ve dayanışmayı yükseltmek için o gün orada olacağız.

Lütfen şimdiden duruşma gününü kaydedin. En azından yarım saatinizi ayırıp duruşmaya bizzat katılarak faşizan hakaret ve tehditler karşısında Eva Aksoy'un yalnız olmadığını gösterin. 


DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Hayvanların Yaşam Haklarını Koruma Derneği (HYHKD) Başkanı Eva Aksoy, Türk olmadığı gerekçesiyle ötekileştirilerek, Türkiye’de birlikte yaşadığı insanların içinde yalnızlaştırılmaya çabalanarak, yaklaşık 8 yıldır düzenli olarak faşizan hakaret ve tehditlere maruz bırakılıyor.

Eva Aksoy'a gönderilen hakaret ve tehdit maillerinin bazıları, "Ne Mutlu Türküm Diyene" diye bitiyordu ve "biz, insanları arkadan hançerleyen Ermeni ırkından değiliz" deniliyordu maillerde... Aksoy, yıllar boyunca son derece çirkin ırkçı, faşizan hakaretlere maruz bırakıldı, ölüm tehditleri aldı, kendisine Türkiye'yi terk etmesi emredildi, ikâmetgâhının adresi internette yayınlandı, fiziksel saldırı girişimine maruz kaldı, evine ateş edildi, camları kırıldı, mahallede yapılan kulis çalışmaları ile "Türk düşmanı" olarak damgalandı, tehdit maillerinde geçen "Senin sonun darağacıdır" sözlerini hatırlatırcasına kapısının önüne metrelerce kalın halatlar bırakıldı. Son olarak da Hocalı mitinginden sonra bahçesine, mitingde dağıtılan "Ermeni Yalanına Sessiz Kalma" şapkalarından biri atıldı...

Eva Aksoy'un "katılan" sıfatıyla yer aldığı, kamuoyunda "Benim Ülkem Sana Dar Gelir" diye bilinen dava, tüm deliller sabit olmasına rağmen 3 yıldır, sanığın ve sanık vekillerinin anlamsız talepleri ile devam ediyor. Eva Aksoy'un bahçesinde bulunan "Ermeni Yalanına Sessiz Kalma" şapkasının ise Aksoy ile aynı sokakta oturan ve davada sanık olarak yargılanan kişinin avukatlığını yapan, bir emekli savcı tarafından atıldığı, güvenlik kamera kayıtları ile tespit edildi. Eva Aksoy bu kadar yoğun tehdit altındayken ve tüm bunlar gündelik yaşantısını etkilerken, açık bir tehdit olduğu kolayca anlaşılan bu nefret eylemi hakkında yapılan suç duyurusu ise, daha "millî" gördükleri konularda pek keskin olan savcılarımızın verdiği "takipsizlik kararı" ile sonuçlandı ve dava açılmasına gerek dahi duyulmadı.

Halklar arasındaki kardeşlik bağını budamaya çalışan, ırk ayrımcılığını kışkırtan ve toplumu ırkçı söylemlerle farklı etnik gruplara karşı harekete geçirmeye teşvik eden sanık (Ergenekon iddianamesinde “Kafes Eylem Planı”nda adı “saldırıya uğrayan gayrimüslimler” listesinde saldırgan olarak işaretlenen) hakkında açılan kamu davası, 6. duruşma ile görülmeye devam edilecek.

Haklara saygılı tüm bireyleri bu duruşmaya katılmaya, dayanışmaya, bu vesile ile bir kez daha ırkçılığı ve ayrımcılığın her türlüsünü lanetlemeye çağırıyoruz.

Yeryüzüne Özgürlük Derneği
Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu

İletişim: