11 Şubat 2011 Cuma

Bir ileri demokrasi uygulaması

Ankara’da Torba Yasa Tasarısı’nı protesto etmek isteyen emekçiler polisin gazlı ve tazyikli sulu müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. Çankaya Belediyesi’nde taşeron temizlik işçisi olarak çalışan Serap Tuğral da polis saldırısından payına düşeni aldı. Başına isabet eden gaz bombası nedeniyle hayati tehlike yaşayan Tuğral, kısa süreli görme kaybı geçirdi.

İlk eyleminde yaralandı

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla geçtiğimiz Perşembe günü binlerce işçi Ankara’da Torba Yasa Tasarısı’nın geri çekilmesi için Meclise yürümek istedi ancak polis emekçilerin bu isteklerine bir ileri demokrasi göstergesi olarak biber gazı ve tazyikli suyla yanıt verdi. Katıldığı ilk eylemde başına isabet eden gaz bombası nedeniyle yaralanan Tuğral da bir anda neler olduğunu anlamadığını söyledi.

Polisin işçilere savaş açtığını belirten Tuğral sağ gözünün üst kısmına gelen gaz bombası parçası nedeniyle kemik kırılması yaşadığını, görme kaybı ve beyin kanaması ihtimaliyle hastaneye kaldırıldığını dile getirdi.

“Çocuklarım için mücadele ediyorum”

Hastaneye kaldırıldığı ilk anda doktorların ameliyat olması gerektiğini söyleyen Tuğral, “o an yalnızca çocuklarım ne olacak diye düşündüm. Ne işim ne gözümü kaybetme riskim hiçbir şey değil yalnızca çocuklarımdı aklımdaki. Zaten onların geleceği için ben o eyleme gittim. “ dedi.

On ve on bir yaşında iki çocuğunun geleceği için mücadele ettiğini ifade eden Tuğral, daha beter sonuçlarla da karşılaşacağını bilse de yine eyleme üstelik de en önde katılacağını söyledi.

Tuğral sendikaların kendisini yalnız bırakmadığını, gerek sağlık ekipleriyle gerek de hukuk danışmanlarıyla hep yanında olduklarını belirtirken, “öyle bir güç, öyle bir kuvvet verdiler ki bana yalnız olmadığımı hissettirdiler” dedi.

Sendikalı olmak istiyoruz

Hukuki süreci işletmek için sendikaların hukuk danışmanlarıyla görüşğünü söyleyen Tuğral bana bunu yaşatan Ankara Emniyetinden de, polislerden de şikayetçi olacağını, hakkını sonuna kadar arayacağını belirtti.

Tuğral ile aynı yerde çalışan dayısı Tekin Arcan da yaşananları şu şekilde değerlendirdi:“Hakkını arayanlara neden bu şekilde müdahale edildiğini anlamadım. Biz sadece hakkımız olanı, sendikayı, güvenceli çalışmayı istiyoruz. Kimsenin hakkına da müdahale etmiyoruz.”

İş yerinde 100 kadın sendikasız olarak çalıştıklarını dile getiren Tuğral kadrolu ve sendikalı olmak istediklerini söyledi.

Kaynak: Jiyan.org