29 Ocak 2011 Cumartesi

Yunus işkencehanelerinin kapatılması için Avrupalı desteği

Uluslararası hayvansever örgütleri, Türkiye'deki 11 yunus gösteri merkezinin kapatılması için nisanda 'protesto gezisine' geliyor.



Avrupalı hayvanseverler, yunusları kurtarmak için Türkiye’deki 11 gösteri merkezinin kapısına dayanmaya hazırlanıyor. 



Merkezi İngiltere’de bulunan Hayvan Koruma Aktivistleri (Pro Wal) ile Almanya’dan faaliyetlerini sürdüren Balina ve Yunus Koruma Forumu (WDSF) Türkiye’deki yunus parklarının kapatılması için ortak çalışma başlattı. Pro Wal ve WDSF yetkilileri, Türkiye, İngiltere ve Almanya’daki tur operatörleriyle temasa geçerek, yunus terapisi ve gösterisi yapılan su parklarına tur satılmaması çağrısında bulundu. Örgütler ayrıca bir açıklama yayımlayarak bu parkların bulunduğu Alanya, Belek, Antalya, Kemer, Kaş, Marmaris, Bodrum ve Kuşadası’nı kapsayan bir protesto gezisi düzenlediklerini duyurdu.



Pro Wal ve WDSF’nin yanı sıra aralarında Türkiye Hayvan Hakları Federasyonu ve Türk Alman Hayvanları Koruma Birliği’nin de bulunduğu çok sayıda kurumun desteklediği gezi 3-10 Nisan’da yapılacak. Pro Wal Başkanı Andreas Morlok ve WDSF Genel Başkanı Jürgen Ortmüller’in açıklamasında, “Türkiye’de yunuslar çok kötü koşullar altında, küçük beton havuzlarda tutulmaktadır. Bazı parklarda faydası olmayan yunus terapileri veya yunuslarla yüzme etkinlikleri fahiş fiyatlarla sunulmaktadır. Türkiye’de eylem yapılacak, devlet adamlarıyla görüşülecek” denildi.