26 Kasım 2010 Cuma

HES protestosunda gerginlik

BORUSAN AKSU'DAN DEFOL! from Zafer DURMAZ on Vimeo.



ERZURUM'da yapımı süren hidroelektrik enerji santrali inşaatını protesto etmek için Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası konserini basmak isteyen çevrecilere polis müdahale etti. Yaşanan arbedede bazı göstericiler ezilme tehlikesi atlattı.



Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası konserinin düzenlendiği Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı önünde, saat 19.00 sıralarında toplanan Çoruh - Aksu Koruma Platformu üyesi yaklaşık 50 kişilik grup, Borusan EnBW Enerji ortaklığının Erzurum’da sürdürmekte olduğu hidroelektrik enerji santrali inşaatını protesto etmek için eylem yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Ebru Erbaş, “Ey duyarlı insanlar, Çoruh - Aksu Vadisi’ni tanıyınız. Bizleri var eden Anadolu çığlığına kulak veriniz. Kar hırsı ile Anadolu’yu geri dönüşsüz bir yıkıma sürükleyen bu doğanın yok edicileri, kanlı ellerini, sözde kültür sanat etkinliğiyle yıkayabileceklerini zannediyorlar. Bu oyuna gelmeyiniz" dedi. Konsere gelenlerde eylemi şaşkınlıkla izledi.


ARBEDE ÇIKTI, ÇEVİK MÜDAHALE ETTİ

VİDEO

Basın açıklamasının ardından konserin yapıldığı salona girmek isteyen grup ile güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı. Olay yerine Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. Çevik Kuvvet ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Yere düşen eylemciler ezilme tehlikesi atlattı. Daha sonra kalabalık, gösteriye çalgılarıyla katılarak destek veren, ‘Direnişin Ritimleri’nin müzikleriyle, Karadeniz oyunları ile eylemi sonlandırdı.



NOT: Borusan'ın açıklamasının bulunduğu kısmı burada çıkartıyoruz. Çünkü Borusan yayınladığı metinde doğanın ve yaşamın nasıl katledilebileceğini meşrulaştırmaya çalışmaktadır. İsterseniz şu adresten okuyabilirsiniz >>> http://www.hurriyet.com.tr/gundem/16380929.asp



Kaynak: Aforum