12 Şubat 2014 Çarşamba

Veganarşist tutsak Osman Evcan'ın kitabı çıktı

“Vegan Tutsak” Propaganda Yayınlarından E-Kitap Olarak Çıktı!



Bu kitap, Osman Evcan ile yapılan bir nehir söyleşidir. Osman Evcan, bir vegan olarak hapishanede yaşadığı sorunlar, vegan yiyeceğe erişememesi, dolayısıyla açlık grevine girmesi ve sonrasında da adına düzenlenen  “Osman’a Vegan Yemek” kampanyasıyla 2 yıl önce siyasi gündemimize girmişti.

Bu kitap, Osman’ı daha yakından tanımak fikriyle ortaya çıktı. Osman’la uzun süredir, yazışan Can Başkent tutsağın kişisel öyküsüne dair pek bilgisi olmamasından yola çıkarak sonunda, bir nehir söyleşi yapmaya karar verdi. Mektuplaşarak yapılan bu çalışma ve arada Osman Evcan'ın cezaevi değiştirmesi süreci aksattı.

Osman’ın verdiği samimi ve uzun yanıtların yanında, kitabın sonuna medyada çıkan haberleri ve meseleye dair kimi yasal ve hukuki belgeler eklendi. Kitap, hem Osman’ı, hem de kampanyayı anlatan bir kitap oldu.

Bu kitap, kolektif bir emeğin eseri. Kapak, her zamanki gibi İç Mihrak’ın bir çalışması.

Eseri, ekitap olarak, sadece 5 Liraya satın alabilirsiniz: http://propagandayayinlari.net/osman.html Kitap, ayrıca Google Play, iTunes, Smashwords gibi uluslararası ekitap portallarında da bulunmaktadır.


Kaynak: Propaganda Yayınları web sitesi 

Osman Evcan'ın Yeryüzüne Özgürlük'e gönderdiği son mektubu şuradan okuyabilirsiniz.