27 Ekim 2013 Pazar

ODTÜ’de Yine Polis Saldırısı

ODTÜ’de yol inşaatını protesto eden öğrencilere polis saldırdı. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken bir öğrencinin polis tarafından darp edilip ateşe itildiği iddia ediliyor. Olaylarda iki iş makinesi de ateşe verildi.


Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) üniversite arazisindeki ormanlık alandan Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından geçirilen yol projesini protesto etmek isteyen öğrencilere polis saldırdı.

Radikal’de yer alan habere göre A1 kapısında toplanan bir grup öğrenci, A4 kapısına kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

Yol inşaatını protesto eden öğrenciler inşaat alanına yönelince polis gaz bombaları, tazyikli su ve ses bombalarıyla saldırdı.

Polis yurtlar bölgesinde barikat kuran öğrencilere de müdahale etti.

Polisin gaz bombalı saldırısı sırasında ODTÜ ormanında kısa süreli yangın çıktı.

sendika.org internet sitesinde yer alan haberlere göre, saat 22.00 sularında Öğrenci Kolektifleri üyesi Yener Çıracı polis saldırısında darp edildikten sonra polis tarafından ateşe itildi.

Çıracı’nın diz ve göbek bölgesinde yanıklar oluştu. Çıracı, tedavi için hastaneye götürülürken saat 22.45’te yol inşaatında çalıştırılan iki iş makinesi eylemciler tarafından ateşe verildi.

Hava destekli polis operasyonunda 10 üniversite öğrencisinin gözaltına alındığı bildiriliyor.

"Attığınız ateş isyanın ateşi"


Yaşanan olaylar sonrası Öğrenci Kolektifleri bir basın açıklaması yayımladı.

Açıklamada Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) yol yapma bahanesiyle binlerce ağacı katlettiği vurgulandı ve şu ifadelere yer verildi:

“ODTÜ yerleşkesine giren polis bir üyemizi önce dövdü sonra ateşe attı. Arkadaşımızın başında kanama, vücudunun üç ayrı yerinde ciddi yanıklar oluştu (…)

“(…) ODTÜ’de söktüğünüz her fidanın hesabını nasıl sorduysak, doğamıza, ormanımıza, üniversitemize nasıl sahip çıktıysak, arkadaşlarımıza yapılan işkencenin hesabını soracağız. Attığınız ateş isyanın ateşidir; sizi yakacak.”

Kaynak: Bianet