10 Eylül 2013 Salı

Tuzluçayır'da binlerce kişi yine sokakta

Tuzluçayır'da eylemlerin 3. gününde yine binlerce kişi sokaklarda. Halk, devlet terörüne neredeyse bütün sokaklara kurduğu barikat başlarında direndi.


Fethullah Gülen ile İzzettin Doğan'ın cami-cemevi projesine karşı çıkan Tuzluçayır halkı, eylemlerinin 3. gününde. Akşam saatlerinde inşaat alanına yürümek isteyen halka polis saldırdı. Emekçiler, neredeyse bütün sokaklara barikatlar kurdu.

Binlerce kişi, akşam saat 20.00'da Tuzluçayır Meydanı'nda bir araya geldi. Emekçiler, sloganlarla dün temel atma töreni yapılan cami-cemevi inşaat alanına doğru yürüyüşe geçti. Ancak şantiye alanına varmadan polis gaz bombalarıyla saldırdı.

Ara sokaklara dağılan mahalle halkı, hemen her sokağa barikatlar kurdu. Mahalledeki yaşlı genç herkes direnişe katıldı. Yaşlılar dahi barikatlara malzeme taşıdı. Mahalle halkı, ara sokaklarda akrep ve TOMA'lardan gaz bombaları atarak saldıran polise taş ve havai fişeklerle karşılık verdi. Kimi eylemciler de ellerindeki yeşil renk saçan lazerleri kipri ve tomaların sürücüsü polislerin gözlerine tutarak onların görmelerini ve dolayısıyla aracın hareketsiz kalmalarını sağladı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde çatışmalar Feyzullah Çınar Parkı ve Çağlayan Mahallesi 300. Sokak'ta yoğunlaşırken Mahallede gözaltılar da başladı. Süleyman Ayten Caddesi'nde iki genç gözaltına alındı.

Polis saldırısında genç bir kadının gözüne plastik mermi isabet etti. Ankara Numune Hastanesi plastik cerrahi bölümünde tedavi gören kadının damarlarından birisinin tahrip olduğu, doktorların gözünü kurtarmak için yoğun çaba sarfettiği öğrenildi.

Yoğun gaz bombardımanı karşısında apartmanlardan insanlar polise bağırarak tepki gösterdi. Tuzluçayır'ın ara sokaklarından çok yaygın olarak "Tuzluçayır faşizme mezar olacak", "Ethem Sarısülük kavgamızda yaşıyor", "Katil iktidar", "Her yer Taksim, her yer direniş" ve "Devletin Alevisi olmayacağız sloganları atıldı.

Çatışmalar gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.

Tuzluçayır'daki direnişte HDK, ESP, BDP, SDP, Halkevleri, EMEP, Kaldıraç, Halk Cephesi'nin de aralarında olduğu siyasi örgütler de yer alıyor.

Kaynak: ETHA