4 Eylül 2013 Çarşamba

İstanbul'da Kuzey Ormanları Savunması; İzmir'de Akdeniz Dayanışma Kampı

İstanbul ve İzmir, yaklaşan haftasonunda çeşitli buluşmalara ev sahipliği yapacak. Anti-otoriter, radikal ekolojist gruplar farklı etkinliklerle bir araya geliyor.
 
Üçüncü köprü ve üçüncü havalimanı gibi bahanelerle İstanbul'un uygarlıktan azade nadir yeşil alanlarından birini ranta açacak olan AKP neoliberalizmine karşı (aralarında Yeryüzüne Özgürlük aktivistlerinin de bulunduğu) çeşitli grupların kamp kuracağı ve forumlar düzenleyeceği Kuzey Ormanlar Savunması hakkında geniş bilgiye buradan ulaşılabilir:


Yeryüzüne Özgürlük Derneği'nin "Uygarlık Tüm Canlıları Yok Etmeden" isimli hayvan özgürlüğü atölyesinin de yer alacağı Akdeniz Dayanışma Kampı ise Türkiye'nin tek vejetaryen festivali olma özelliğini taşıyor. Dayanışmanın insanmerkezcilik engeline takılmadığını, ırkçılık ve trans-homofobi gibi ayrımcılıklarla mücadele edilirken türcülük illetinin atlanmadığını belli etmek için mutfağına cansız hayvan bedenlerini sokmayan Akdeniz Dayanışma Kampı, "dayanışma sınırlara sığmaz" sloganıyla Foça'daki Acar Camping'de aktivistleri bir araya getirecek. Geridönüşümden bisiklet hareketine, ekofeminizmden Filistin işgaline kadar çok çeşitli konulardaki gündüz atölyelerinin ardından akşamları alternatif müzik şenliği olacak. http://akdenizdayanisma.org/