6 Eylül 2013 Cuma

ODTÜ’lüler Serbest, Ağaç Katli Sürüyor

ODTÜ’de bu sabah gözaltına alınan 15 kişi serbest bırakıldı. Milletvekilleri yıkım alanında ODTÜ’lüler ve mahalleliler kampüs önünde yıkımı protesto ediyor.

ODTÜ’de otoban projesine karşı nöbet tuttukları alandan bu sabah yıkım ekipleriyle gelen polis tarafından gözaltına alınan 15 kişi güvenlik şubeden serbest bırakıldı.

Ankara’da ODTÜ Ormanı’ndan da geçecek Anadolu Bulvarı-Konya Yolu arasındaki bağlantı projesine karşı 25 Ağustos’ta başlayan nöbet bu sabah yıkım ekipleriyle gelen polislerce dağıtıldı.

Yıkım ekipleri ODTÜ Ormanı’ndaki ağaçları sökmeye başladı. Candan Yüceer, İlhan Cihaner,  Aylin Nazlıaka, Hüseyin Aygün ve Tufan Köse'nin aralarında olduğu  Cumhuriyet Halk Partili Milletvekilleri ODTÜ içindeki yıkım araçlarının ve ağaçların önüne geçerek yıkımı durdurmaya çalışıyor.

Kampüs içine alınmayan ODTÜ’lüler ve mahalleliler ise yıkım alanı dışında sloganlarla tepkilerini dile getiriyor. Gözaltına alınıp serbest bırakılanlar da burada. Yaklaşık 300 kişiyi bulan kalabalığa karşılarında duran polis zaman zaman biber gazı sıkıyor.

ODTÜ öğrencileri ve 100. Yıl İnisiyatifi ise akşam saat 19.00’da 100. Yıl Mahallesi’ndeki Migros önünde toplanma çağrısı yaptı.

Kaynak: Bianet