12 Temmuz 2015 Pazar

Kemal Ördek'in Yanındayız!

Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği'nin kurucusu ve LGBTİ bireylerin ve seks işçilerine yönelik hak ihlâllerine karşı mücadele veren trans aktivist Kemal Ördek birkaç gün önce evinde, erkeklerce tecavüz ve gasba uğramıştır. Yaşadığı şiddet ve nefret söylemi karakolda ve hastanede de devam etmiş, failler ise mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakılmıştır.


Hiç kimse mesleği, kıyafeti, sözleri, davranışları vb nedenlerle şiddete maruz bırakılamaz, haklarından mahrum edilemez. Kanunlarda dahi açıkça suç olarak tanımlanmış haksız fiillerin, kolluk kuvvetleri ve şikâyetleri değerlendiren, soruşturmaları yürüten makamlar tarafından cezalandırılmayarak meşrulaştırılmasını kabul etmiyoruz.

Yeryüzüne Özgürlük Derneği olarak Kemal Ördek'in yanındayız. Kemal Ördek'in ve onunla dayanışan herkesin verdiği hukuk mücadelesinin takipçisi olacağımızı duyuruyoruz. LGBTİ bireylere, trans varoluşlara, seks işçilerine yönelik saldırılar, ayrımcılık ve nefret üreten söylemlerin birer cinsel şiddet biçimi olduğunu, kolluk kuvvetleri ve soruşurma makamlarının, tecavüzcüleri yüreklendiren, tecavüze teşvik eden tüm keyfi davranışlarının ve kararlarının tecavüzü olumladığını söylüyor ve bu tecavüzü, gasbı lanetliyoruz.

Kemal Ördek'e saldırıda bulunan şahısların yanında, bu tür saldırıların bir diğer failinin de, homofobik, transfobik, "orospufobik" saldırıları ısrarla önlemeyen, yaşama karşı suç işleyen şahısları cezasızlıkla "mükâfatlandıran" hükûmet, devlet ve tecavüzü olumlayan, erkek yargı sistemi olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyoruz.

Hak ve özgürlüklere saygılı olan tüm bireyleri, hak savunusu yapan tüm oluşumları Kemal Ördek'le ve türü, ırkı, cinsel kimliği, cinsel yönelimi ne olursa olsun, şiddetin "nesnesi" haline getirilmiş tüm bireylerle dayanışmaya, hukuk mücadelelerinin takipçisi olmaya çağırıyoruz.

Kemal Ördek yalnız değildir, yanındayız!
Hayvana, insana, yeryüzüne özgürlük!

Yeryüzüne Özgürlük Derneği

* Kemal Ördek'le dayanışma amacıyla açılan facebook sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilir, hukuk mücadelesini takip edebilirsiniz.

* İllüstrasyon kaynak: adimizi.blogspot.com