30 Mayıs 2015 Cumartesi

31 Mayıs İzmir: Mutlu Kulaklar Özgür Kuyruklar Festivali

31 Mayıs Pazar günü İzmir Karataş'ta, Çocuklar için Ekoloji ve Sanat Atölyesi, İzmir Vegan Vejetaryen Topluluğu ve Yeryüzüne Özgürlük Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği bir günlük hayvan hakları buluşması var.

Çocuklara hayvan hakları atölyesi, palyaço gösterileri, büyüklere hayvan hakları filmleri, söyleşiler, vegan kermes ve bir de vegan yemek paylaşımı olacak. Etkinlik ücretsiz ve herkese açık.

Tarih: 31 Mayıs 2015, 14.00
Yer: Barbaros Mah. 304.Sokak no:9, Karataş Konak İzmir
İletişim: 0554 442 3720, 0553 622 2676
Facebook etkinlik: https://www.facebook.com/events/653073698129101/


"Bazı hayvanları sevip besliyor, bazılarını kesip yiyoruz. Uğradıkları her tür zulmü meşrulaştırıyor, gözlerimizi kapayınca et,süt,balık ve besicilik endüstrisindeki büyük problemleri yok zannediyoruz. Hayvansal protein olmadan yaşayamayız sanıp çocuklarımızın ağzına zararlı oldukları artık kabul edilen kutu sütleri dayıyoruz. Arılar balı, tavuklar yumurtayı bizim için yapıyor, inek,keçi bizim çocuklarımıza süt veriyor zannediyoruz. Hayatımız boyunca bu algıyla büyüdük ve çocuklarımızı bu algıyla büyütüyoruz: "Her şey sana hizmet eder!" Bu, her tür sömürüyü meşru kılan anlayışı değiştirmek, farklı bir açıdan bakabilmek, hayvanların yaşam hakkını savunmak ve hayvanları anlayıp gerçekten sevebilmek için, hayvan ve hayvansal ürünleri tüketmeden de sağlıklı yaşanabildiğini görmek için tüm yetişkin ve çocukları bu etkinliğe bekliyoruz.


Çocuklar İçin Ekoloji ve Sanat Atölyesi açıldığından beri sürdürülebilir, doğaya uyumlu, hayvan ve çocuk haklarını sonuna kadar savunan bir üretim ve yaşam algısı içinde doğaya zarar vermeyen bir temizlik; doymak için de hiç bir hayvanın ölmediği yani vejetaryen bir yeme alışkanlığını benimsemiştir. Şimdi bir adım daha ileri gidip hayvansal ürünleri tümden reddedip vegan bir yaşama geçtik. 

Çok az olsa da tüm canlılara eşit mesafe ve sevgiyle yaklaşan anne ve çocukların olduğunu biliyoruz. Vejetaryen-vegan beslenen, Vegan yaşamı merak eden, günlük vegan pratiklerini öğrenmek isteyen ve vegan yaşam ilgi duyan herkesi bekliyoruz.

Etkinliğimiz İzmir Vegan Vejetaryen Topluluğu'nun çok değerli katkılarıyla gerçekleşecektir.

Kulaklarına seri numaraları damgalanmamış,güzel sözler duyan mutlu kulaklar ; doğada özgürce sallanan kuyruklar göreceğimiz günler için..."