11 Temmuz 2014 Cuma

Avrasya Hayvan Hakları Buluşması (Gürcistan, 25-27 Temmuz 2014)


EARG 2014 (Avrasya Hayvan Hakları Buluşması) 25-27 Temmuz'da Gürcistan'da
gerçekleşecek. Yeryüzüne Özgürlük aktivistleri de buluşmaya katılıyor. 

Etkinlik sayfası

Avrasya Hayvan Hakları Buluşması, Doğu Avrupa / Asya'daki ilk uluslararası etkinlik, tüm dünyadan özellikle Doğu Avrupa / Asya'dan -çünkü bu bölgedeki ülkeler hayvan hakları aktivizmi dünya ağıyla bağ kuramıyor ve az çok izole olmuş durumda- aktivistleri biraraya getirmeyi amaçlıyor. Ek olarak, -gayretlerimizi tartışma ve birleştirmeyi ana amacımız durumuna getiren- Doğu Avrupa ve Asya'daki hayvan hakları hareketini birleştiren problemler, Orta ve Batı Avrupa ve Kuzey Amerika'daki yoldaşlarımızın karşılaştıklarından farklı.

Aşağıdaki metin olduğu gibi -bize bu etkinliği kıtanın doğusunda yapmak için ilham veren(umut ediyoruz ki her sene)- Uluslararası Hayvan Hakları Buluşması açıklamasından alındı: "Bir haftasonu atölyeler, konuşmalar, tartışmalar, filmler, bilgi paylaşımı, eğlence ve bağ kurma için toplanıyoruz. Buluşmanın amacı -hayvan sömürüsüyle savaşmak ve merhameti yaygınlaştırmak için küresel bir hareketi inşa etme amacıyla- farklı ülkelerdeki aktivistler arasında işbirliği ve koordinasyonu artırmak. Şunu akılda tutmak özellikle önemlidir ki hayvan sömürüsü ve sui istimalinin çoğu uluslararası sınırların ötesinde işbirliği yapan uluslararası bir ticari işletmedir, bu yüzden hareket olarak küresel düşünmeyi ve çalışmayı öğrenmek hayatidir."

EARG'den önce Tiflis merkezinde bir eylem(yürüyüş) olacak, bu yüzden erken gelirseniz mutlu oluruz. Eylemden sonra isteyenler Gürcistan deniz kıyısında hayvan barınağında gönüllü çalışmak için gidebilir. Böylece tüm etkinliklerin programı:

24 Temmuz - Tiflis'te eylem (http://www.facebook.com/events/298972403612476)
25 Temmuz - Kakhetia bölgesinde EARG'ye gidiş (takriben 2 saat seyahat)
28 Temmuz - Tiflis'e dönüş
29 Temmuz - (barınak gönüllüğü için) isteyenlerin organizatörlerle birlikte Batum'a gidişi; geri kalanlar Tiflis'ten 50 km uzakta bir evde kalıp Gürcistan'da turizm yapabilir.

Organizasyon
EARG, Gürcistan'ın harika doğasının göbeğinde, kırsal bir bölgede gerçekleşecek. Buluşma etkinlikleri açıkhavada gerçekleşecek. Katılımcılar çadırda kalacak; bir binada bir miktar barınma imkanı olacak (sıhhi veya başka nedenlerle kamp alanında kalamıyorsanız, lütfen organizatörleri şimdiden bilgilendirin.) UYARI: katılımcılar çadır, uyku tulumu ve kampta kalmak için diğer eşyalarını kendisi getirmelidir!

Katılımcılar
Güvenlik nedeniyle buluşmaya katılım için organizatörlerden veya katılımcılardan birinin davetini almanız gerekir. Buluşmaya katılmak istiyorsanız ve kimseyi tanımıyorsanız, organizatörlerle derhal bağlantıya geçin!

Harcamalar
Katılımcıların harcamalarını(yemek, ulaşım) minimum tutuyoruz ve bağış sistemini kullanıyoruz. Kişi başına üç gün için tüm harcamalar 25 lari (10 euro). Kutuya fazla para koyarsanız, organizatörler mutlu olur, çünkü biliyoruz ki bazı kişiler ödeyemecek durumda olacak. Az para verecek veya ödeyemeyecek olmanız, buluşmaya katılmanız için engel teşkil etmez.

Ulaşım
Tiflis'ten EARG alanına ulaşım ya organizatörler tarafından doğrudan sağlanacak ya da toplu ulaşım kullanılacak(bu durumda katılımcılara organizatörler eşlik edecek). EARG'yi 21 Temmuz'dan önce ziyaret etmeniz durumunda da ulaşımı sağlayabiliriz.

Yemek
Organizatörler günde üç öğün vegan yemek sağlayacak. Yemekle ilgili özel sıhhi ihtiyaçlarınız varsa şimdiden organizatörleri bilgilendirin. Lütfen tabak, kaşık ve bardak getirin!

Fotoğraf, video ekipmanları ve mobil telefonlar
Kamp alanında fotoğraf, video ekipmanları ve mobil telefonlara izin verilmiyor. Organizatörler değerli eşyaları tutmak için bir yer sağlayacak.

Güvenlik
Organizatörler kamp alanında katılımcıların güvenliği konusunda mesuliyet alıyor.

Ayrımcılık
Irkçılar, naziler(milliyetçiler), cinsiyetçiler, homofobikler ve diğer ayrımcılık/üstünlükçülük formlarının taraftarları buluşmada hoş karşılanmaz. EARG farklı tavır ve hayattarzından insanlar için barışçıl bir etkinliktir, etkinliğin 1 numaralı önceliklerinden olan güvenlik nedeniyle, ayrımcı fikirleri olan kişilerin yokluğu gözönünde tutulur.

Aktivizm
Organizatörler katılımcıların EARG öncesinde, süresince, sonrasında herhangi bir eylemden kaçınmaları konusunda nazikçe uyarıyor. Kaldığınız süre boyunca aktivizm üzerine pratik önerileriniz varsa, organizatörleri ve katılımcıları zor durumda bırakmamak için fikirlerinizi organizatörlerle tartışın.

Atölyeler
EARG'ta atölye, tartışma, film gösterimi ve eğlence hazırlamanızı şiddetle arzuluyoruz, yani soru ve önerileriniz varsa, iletişime geçmek için vakit kaybetmeyin. Tüm geribildirimleri gözönüne almak ve buluşmayı enteresan, konforlu, unutulmaz kılmak için elimizden geleni yapıyoruz. EARG'ta atölye yapmak isterseniz, lütfen 18 Temmuz'dan önce organizatörlerle iletişime geçin.

EARG'dan sonra
Buluşmadan hemen sonra Gürcistan'ı terketmek istemiyorsanız, EARG'tan sonra organizatörler enteresan, faydalı ve eğlenceli etkinlikler sağlanacak (Gürcistan deniz kıyısında hayvan barınağında gönüllülük). Burda vakit geçirmek istiyorsanız, bize yazın, duruma göre kalacak yer planı yapacağız.

EARG'ta yer almak isterseniz, organizatörlerle bağlantıya geçin: earg@riseup.net

Not: Lütfen bu bilgiyi arkadaşlarınız ve yoldaşlarınızla paylaşın!