1 Aralık 2011 Perşembe

Savcının itiraz gerekçesi: Şansımızı deneyelim dedik

Özel yetkili savcı İsmail Tandoğan, 7 avukatın KCK adı altında sürdürülen operasyonlar kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmasına itiraz edişini, “Şansımızı deneyelim dedik” sözleriyle açıkladı.

Savcı İsmail Tandoğan, KCK davasının nasıl hukuktan uzak ve keyfi bir şekilde yürütüldüğünü gözler önüne seren bir uygulamaya imza attı. Gündoğan, avukatlar Fırat Aydınkaya, Nevzat Onuk, Mahmut Alınak, Mehmet Ayata, Nezahat Paşa Bayraktar, Ümit Sisligül, Yalçın Sarıtaş ve Asrın Hukuk Bürosu sekreterinin 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakılmasına itiraz etti. Bunun üzerine Beşiktaş Adliyesi’ne giderek Savcı Gündoğan’la görüşen Avukatlar Mihriban Kırdök, Ramazan Demir ve Gül Altay, sorgu hakimliğinin serbest bırakma gerekçelerinin yerinde olduğunu belirterek itirazın nedenini sordular. Bir gerekçe gösteremeyen Tandoğan, ısrarlı sorular karşısında itiraz gerekçesini “şansımızı deneyelim dedik” sözleriyle ifade etti.

Aldıkları bu cevap karşında şoka uğradıklarını belirten Avukat Ramazan Demir, savcı Tandoğan’ı bugün Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HYSK) şikayet edeceklerini söyledi.

Savcı Tandoğan’a itirazın nedenini sorduklarında soruşturmadan habersiz ve lakayt bir tavırla karşılaştıklarını belirten Demir, savcının “şansımızı deneyelim dedik” şeklindeki itirafının davanın savcılar tarafından değil, talimat üzerine yürütüldüğünün bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Kaynak: ANF