27 Aralık 2011 Salı

FHDD, Gazze katliamını unutmadı

Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği, yüzlerce Filistinlinin yaşamını yitirdiği Gazze katliamının yıl dönümü nedeniyle Galatasaray'da yaptığı basın açıklamasında, Türkiye halklarına İsrail'i boykot çağrısı yaptı.


Filistin dostları, 3 yıl önce bugün başlayan ve 22 gün süren İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamını unutmadı. Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yapan FHDD üyeleri, Gazze'deki ablukaya da dikkat çekti, Türkiye-İsrail ilişkilerinin kesilmesini istedi.

Filistin bayrakları ile FHKC bayrağının taşındığı eylemde, Türkçe, İngilizce ve Arapça dövizler taşındı. "Siyonist terörü unutmadık, Gazze'de ablukaya son" pankartı açan FHDD üyelerine, İsrail'i Boykot Girişimi ile Türkiye'deki Filistinlilerin kurduğu Filistin Dostluk Derneği üyeleri de katıldı. Açıklama, Arap asıllı turistlerin yoğun ilgisini çekti. Bazı Filistin dostları gelip dernek üyeleri ile konuşarak, Filistin halkını yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

'GAZZE CEZALANDIRILIYOR'

FHDD Başkanı Selim Sezer, 3 yıl önce bugün, İsrail ordusu tarafından Gazze Şeridi’ne yönelik son yılların en büyük hava saldırılarından birinin başlatıldığını hatırlattı. 'Dökme Kurşun' adı verilen ve 22 gün süren saldırıda resmi rakamlara göre 1315 Filistinli'nin hayatını kaybettiğini, binlercesinin yaralandığını kaydeden Sezer, Gazze'nin saldırının açtığı yaraları hala tam olarak iyileştiremediğini söyledi. Sezer, İsrail'in saldırıdaki amacının, ablukaya karşı özgürlük mücadelesini sürdüren Gazze'nin cezalandırılmasını olduğunu ifade etti.

Sezer, Refah sınır kapısının açılması ile kısmi bir rahatlama olduğunu ancak abluka koşullarında büyük bir değişim gerçekleşmediğini de belirterek, "Hala büyük miktarlarda inşaat malzemesine, gıdaya, ilaç ve tıbbi malzemeye, okul malzemesine ve diğer ürünlere ihtiyaç var" dedi.

'FİLİSTİN'E ÖZGÜRLÜK İSRAİL'E BOYKOT

Sezer, İsrail'in Gazze’ye hava saldırılarının da devam ettiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Siyonist İsrail devleti, tüm bunları gerçekleştirecek gücü, arkasındaki uluslararası destekten almaktadır. Başından beri özellikle ABD emperyalizminden aldığı tam destek herkesçe bilinen işgal rejiminin en büyük beslenme kanallarından bir tanesi ve diğer ülkelerle olan ikili ve çoklu ticari ilişkilerdir."

Sezer, BM'nin Mavi Marmara raporunu ticari ve ekonomik yaptırım içermediği gerekçesiyle eleştirdi. Sezer, İsrail ile İlişkileri kesmediği için Türkiye devletine de tepki gösterdi, Türkiye-İsrail arasındaki yıllık ikili ticaret hacminin 4 milyar doları bulduğunu hatırlattı.

"Gazze halkı yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayamazken, İsrail ürünleri Türk pazarlarında yaygın şekilde boy göstermeye devam etmektedir" diyen Sezer, Siyonist güçleri güçten düşürmek için halkı başta ticari ilişkiler olmak üzere İsrail’le olan bütün ilişkilerin kesilmesi için Türk hükümetine basınç uygulamasını istedi.

Eylemde Arapça sloganların yanı sıra "Gazze'de düşene, dövüşene bin selam", "Siyonizm yenilecek, intifada kazanacak", "Filistin'e özürlük İsrail'e boykot" sloganları atıldı.

Kaynak: ETHA