23 Aralık 2011 Cuma

Fındıklı'da HES nöbeti 2. gününde

Rize'nin Fındıklı İlçesi Arılı Vadisi üzerinde yapılmak istenen dere ıslahına karşı halkın başlattığı nöbet ikinci gününü geride bırakıyor. Köylüler, kurulan direniş çadırıyla ve yaktıkları ateşle geceyi de vadide geçirdi.

Dereleri ıslah çalışmasının HES yapımı için bir ön çalışma olduğunu söyleyen Arılı Vadisi halkı yaşama haklarını savunmak için kurdukları direniş çadırında nöbette.

Dün başlayan nöbet, gece gündüz devam edecek. Gece boyu süren nöbet eylemine partiler, sendikalar ve çevre halkının ziyaretlerinin yanı sıra Trabzon Solaklı vadisinde HES mücadelesi veren yaşam alanı savunucularının ziyaretleri kitle tarafından coşkuyla karşılandı.

Vadi halkının ıslah yapılacak bölgeye kurduğu çadırdan dolayı iş makineleri dere yatağına giremezken şirket tarafından il dışından getirilen işçiler de halkın tepkisinden dolayı çalışamadı.

Halk, gece boyu direniş alanında marş ve türkülerle bekledi. Gün ağarmasıyla bölgeye jandarma ekipleri geldi ve gerginlik yaşandı. Gün boyu devam eden gergin bekleyişin ardından direniş alanına ilçe Kaymakamı geldi. Kaymakam, halk içerinden seçilecek bir komiteyi, Rize Vali Yardımcısı ile görüştürebileceğini söyledi. Bunun üzerine, komite ilçe merkezine gitti.

Kaynak: ETHA