29 Aralık 2011 Perşembe

İmha operasyonlarını durdurun!

Devletin Kürtlere yönelik imha operasyonlarının bugünlük bilançosu; çoğunluğu lise öğrencisi 36 ölü.

Türk Silahlı Kuvvetleri F-16 savaş uçakları, dün akşam saatlerinde Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü'nde Federal Kürdistan Bölgesi sınırı yakınlarında kaçakçılık yapan 50 kişinin köye geri dönüşü sırasında bölgeyi bombardımana tuttu. Saldırı sırasında çoğunluğu 17-20 yaşları arasında lise öğrencisi 35'in üzerinde köylü feci şekilde yanarak can verdi.

Devlet "Kürt açılımı"nı ilan ettiğinden bu yana, kan, gözyaşı ve tutuklanmalar bitmek bir yana dursun, ölümler, baskılar ve devlet terörü katbekat daha da arttı. Demokratikleştirme ilüzyonu altında imha politikasının çeperini daha da genişleterek binlerce insanı hapse atmaya ve askerî operasyonlarının şiddetini arttırmaya devam eden devlet, dün akşam Uludere'de yaptığı katliamla artık sabrımızı taşırmaktadır.

Bu katliama sessiz kalan ve ordunun suç ortaklığını yapan medyayı, yaptığı pişkince açıklamayla saldırıyı üstlenen Genelkurmay Başkanlığı'nı ve askerî-siyasî imha operasyonlarında inat eden devlet erkanını kınıyoruz.

Yeter Artık! Operasyonlar Durdurulsun!

Kürt halkı yalnız değildir!

Yeryüzüne Özgürlük Derneği

DUYURU: BDP İl Örgütü'nün bugün saat 16.00'da Taksim tramvay durağında yapacağı protestoya Yeryüzüne Özgürlük Derneği olarak bizler de katılacağız ve Kürt halkını bu zulüm çemberinde yalnızlığa terk etmeyeceğiz.