24 Aralık 2011 Cumartesi

Gazeteciler Tutuklandı

KCK adı altındaki operasyonda gözaltına alınan çoğu gazeteci 49 kişiden 13'ü serbest bırakıldı, 36'sı tutuklandı.

Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) adı altında yürütülen operasyonda gözaltına alınan çoğu gazeteci 49 kişi'den 36'sı tutuklandı.

20 Aralık ve sonraki iki gün Özgür Gündem, Dicle Haber Ajansı (DİHA) ve bazı gazetecilerin evleri basılarak yapılan operasyonda çoğu gazeteci 49 kişi gözalına alınmıştı.

Dün Beşiktaş Adliyesi'ne getirilen 49 kişinin sorgusu 19:00'da bitti. Yedi kişi, Özgür Gündem gazetesi editörü Hatice Bozkurt,  DİHA muhabiri Evrim Kepenek, Gün Matbası çalışanı Hamza Sürmeli, eski DİHA  çalışanı Murat Eroğlu, AFP fotoğrafçısı Mustafa Özer ve Ülfiye Özcan ile Celal Kaya serbest bırakıldı.

Mahkemeye sevk edilen 42 kişinin sorgusu ise bu sabah (24 Aralık) saat 05:00'te bitti; altı kişi daha serbest bırakıldı.

Özgür Gündem gazetesi çalışanı Eylem Sürmeli, DİHA İngilizce servisi editörü Güneş Ünsal, eski Fırat Dağıtım çalışanı Şeref Sümeli, eski DİHA çalışanı Sevinç Tuncelli ile Etkin Haber Ajansı (ETHA) editörü Arzu Demir, Enis Yalçın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken diğerleri tutuklandı.

Kaynak: Bianet