31 Aralık 2011 Cumartesi

Kız çocuklarını döverek gözaltına aldılar

Urfa'da Uludere katliamını protesto eden yüzlerce kişiye polis saldırdı. Slogan atan 9-10 yaşlarındaki 4 kız çocuğu, polisler tarafından dövülerek gözaltına alındı. 50'yi aşkın gözaltı var.


35 sivilin yaşamını yitirdiği Uludere katliamını protesto etmek isteyen Urfalılara, polis saldırdı.

BDP ve KESK üyeleri, katliamı kınamak için Alişelli Parkı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Ancak alan polis tarafından tamamen kapatılırken, parka giden bir grup polis tarafından çembere alındı. Polisler, buradan 6 kişiyi gözaltına aldı.

Polisin engelini protesto etmek için BDP önünde bir araya gelen yaklaşık 500 kişi, oturma eylemine başladı. "Katil AKP, katil Erdoğan", "Faşizme karşı omuz omuza", "Katil devlet hesap verecek" sloganları ile eylemi sürdüren halka polisler coplarla saldırdı.

Polisler, 50'yi aşkın kişiyi tekme tokat, direkt gözlerine biber gazı sıkarak gözaltına alırken, slogan atan 9-10 yaşlarındaki 4 kız çocuğu da feci şekilde dövülerek gözaltına alındı. Polisin saldırısı üzerine bir grup BDP binasına girdi, bir grup ise polise taş atarak dağıldı.

Polis içeri girmek istedi ancak kapıları açamayınca içeri biber gazı sıktı. Kitlenin BDP içindeki bekleyişi sürerken, polisler hala kapı önünde bekliyor.

Kaynak: ETHA