25 Ekim 2011 Salı

Yardım yok gaz bombası var

300'ü aşkın kişinin yaşamını yitirdiği, 2 bini aşkın kişinin evsiz kaldığı Van'da, polis "Vali istifa" diyerek sokaklara dökülen depremzedelere gaz bombaları ile saldırdı.

7.2'lik depremin vurduğu Van'da yardımların dağıtılmaması ve çadırların yetersiz olmasına tepki gösteren halka polis gaz bombalarıyla saldırdı.

Van'da depremzedeler isyan etti. Deprem sonrası gelen yardımların hala dağıtılmaması ve barınma sorunlarının çözülmemesine tepki gösteren binlerce depremzede, DSİ Bölge Müdürlüğü önünde toplanarak İpek Yolu'nu trafiğe kapattı. Depremzedeler "Vali istifa" sloganı attı.

Olay yerine gelen polis, depremzedelere gaz bombalarıyla saldırdı. Tepkilerini dile getiren depremzedelerin sayısı artarken, olay yerine asker ve polis takviyesi yapıldı.

Maraş Caddesi üzerinde toplanan çok sayıda depremzede de yardımların dağıtılmaması ve kurtarma çalışmalarının gecikmesine tepki gösterdi. Protesto gösterisinin yapıldığı caddeye gelen polis burada da depremzedelere gaz bombalarıyla saldırdı. Depremzedeler, polise taşlarla karşılık verdi. Gerginliğin büyüdüğü caddede olaylar devam ediyor.

Erciş Yolu üzerinde kurulan Kriz Masası'nda da gerginlik yaşandı. Kriz Masası'nın önünde biriken binlerce kişi, yardımların dağıtılmamasına tepki gösterdi, "Vali istifa" sloganı attı.

Kaynak: ETHA