28 Ekim 2011 Cuma

KCK operasyonları sürüyor

İstanbul'da KCK adı altında yürütülen operasyonda aralarında Marmara Üniversitesi'den öğretim üyesi Büşra Ersanlı'nın da olduğu 70 kişi gözaltına alındı.

İstanbul ve Urfa'da Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) adı altında yapılan operasyonlarda 70'den fazla kişi gözaltına alındı.

İstanbul Ümraniye'de bulunan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Siyaset Akademisi, BDP İlçe binası, Hêvî Kültür Merkezi ve bazı evlere polisler tarafından saat 05.00'de baskın yapıldı. BDP Ataşehir İlçe Başkanı Kemal Bilken'in aralarında olduğu 41 kişi gözaltına alınarak Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.  Urfa'da ise 24 kişi gözaltına alındı.

Gözlatına alınanlar arasında Muğla Datça'da gözaltına alınıp İstanbul'a getirilen Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğretim üyesi ve BDP Parti Meclis üyesi Prof. Dr. Büşra Ersanlı da var. Aynı zamanda BDP'nin Anayasa Komisyonu'nda da yeralan Ersanlı, yeni anayasa çalışmaları kapsamında AKP heyetinin 10 Ekim'de görüştüğü BDP'liler arasında bulunuyordu.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Meclis'te yaptığı konuşmada, Ersanlı'nın Türkiye'nin yeni anayasasını yapma sürecinde aktif rol üstlenmiş akademisyenlerden biri olduğunu söyleyerek, meselinin "çok kritik" olduğunu ve anayasa çalışmalarını doğrudan etkileyeceğini söyledi.

"Bu tutuklamalar, gözaltılar böyle devam ederse BDP olarak anayasa çalışmasına verebileceğimiz parti kadromuz kalmamış olacaktır."

Ayrıca, 12 Haziran Genel Seçimleri'nde Emek, Deömokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul 3.Bölge milletvekiliğinden Abdullah Levent Tüzel lehine çekilen Mustafa Avcı'da gözaltına alınanlar arasında.

İstanbul'da 4 Ekim'de yapılan KCK operasyonlarında da aralarında BPD PM üyeleri, il yöneticileri, ilçe başkanları ve kurum yöneticilerinin yer aldığı 98 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Kaynak: Bianet