25 Ekim 2011 Salı

Adana’da Kürt askere linç, BDP binasına saldırı

26 askerin ölümünün ardından son bir haftadır Adana’da ırkçı saldırılar ve sokaklarda polis destekli şovenist gösteriler devam ediyor. Dün Adana’daki bir askeri birlikte bir Kürt asker linç edilmek istendi. Yaralı asker Adana Devlet Hastanesine kaldırıldı. Dün yine saat 13:30 sularında BDP Adana İl binası yakılmak istendi. 100 kişilik faşist bir güruh BDP il binasını yakmak istedi, taşlayarak camlarını kırdı.

BDP il yönetim kurulu toplantısı esnasında gerçekleşen saldırı bugün saat 13:30′da siyasal partilerin ve kitle örgütlerinin de destek verdiği bir basın açıklaması ile BDP il binası önünde protesto edildi. Basın açıklaması İHD Adana Şubesi tarafından gerçekleştirildi.

Basın açıklaması sırasında çok sayıda sivil polis ve çevik kuvvet polisi BDP il binası önünde konumlandı. Yolun az ilerisinde ise ırkçı bir grup “Kahrolsun PKK” sloganları atarak provokasyon yaratmak istedi. Basın açıklamasından önce BDP Adana İl Başkanı Seyfettin Aydemir kısa bir konuşma yaparak önce Van’da gerçekleşen deprem sonucunda hayatlarını kaybedenler için başsağlığı diledi. Aydemir daha sonra ”Irkçı ve faşist saldırıyı kınıyoruz. Dün olay öncesinde emniyet müdürlüğünü ve valiliği arayarak durumdan haberdar ettik. Buna rağmen sivil polis eşliğinde gelinerek binamız yakılmak istendi. Demokratik taleplerimiz için sokağa çıktığımızda tazikli suya, biber gazına biz hedef oluyoruz” dedi. Seyfettin Aydemir’in konuşmasının ardından basın açıklamasına geçildi. Aydın Sincar’ın okuduğu ve savaşın durdurulması talebinin dile getirildiği basın açıklamasının ardından topluca BDP il binasına çıkılarak geçmiş olsun dilekleri iletildi.

Kaynak: Haberlink