15 Ekim 2011 Cumartesi

Satılma sırası ormanlarda!

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin kaynaklarını iş adamlarının istifadesine sunmak istediklerini belirterek, "Arap Baharı nedeniyle Türkiye'ye büyük talep var. Milli Parklardan projeye uygun olmak kaydıyla nerede olursa olsun ormanlık alanları turizm için tahsise hazırız" dedi.

Eroğlu, İTO Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, dünyada büyük ekonomik krize rağmen çarkların durmadığını, bunu da iş adamlarına borçlu olduklarını söyledi.

Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini ifade eden Eroğlu, ekonomik verilerin yanı sıra Bakanlığının çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Bakanlık bünyesindeki DSİ'de 9 yılda 991 tesis hizmete aldıklarını, 10 milyon dekar araziyi modern sulama sistemine kavuşturduklarını, 32 milyon vatandaşa AB standartlarında içme suyu sağladıklarını anlatan Eroğlu, büyük barajların tamamını 2014 sonunda bitireceklerini ve böylece baraj sayısını 250'ye tamamlamış olacaklarını bildirdi.

Eroğlu, vatandaşın 2.300 dekarlık alanını sulamak için bin gölet sulamasını bin günde inşa ederek 3 milyon dekar araziyi sulu tarıma açacaklarını ve 300 bin kişiye istihdam sağlayarak göç etmesini önleyeceklerini söyledi.

Veysel Eroğlu, dünyada en önemli sektörlerin başında enerji sektörünün geldiğini belirterek, şunları ifade etti: "Ama yakında gıda sektörü enerjinin önüne geçecek. İklim değişikliği nedeniyle gıda ürünlerinde azalma olacak. Türkiye olarak buna hazır olmamız lazım. Türkiye bütün dünyayı besleyecek potansiyele sahip. Ancak sulama olmadan bu olmuyor. GAP ve DAP ile Türkiye'nin su ihtiyacını karşılayacağız. GAP ile hidroelektirk santrallerinin yüzde 74'ünü bitirdik. Sulamanın da yüzde 12'si tamamlanmıştı. 2013 yılına kadar sulamaları da tamamlayacağız."

"Orman alanlarını açabiliriz"

Veysel Eroğlu, hedeflerinin Türkiye'yi yeşillendirmek olduğunu belirterek, Türkiye'nin kaynaklarını iş adamlarının istifadesine sunmak istediklerini söyledi.

Eroğlu, "Orman alanlarını turizme açabiliriz. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Arap Baharı nedeniyle Türkiye'ye çok büyük talep var. Türkiye'ye gelmek istiyorlar. Bu konuda Milli Parklardan projeye uygun olmak kaydıyla nerede olursa olsun ormanlık alanları turizm için tahsise hazırız. Av turizmi, yayla turizmi çok pahalı. Yaylalardan avlak yapmak isterseniz veya çok güzel bir alanı turizme açmak istiyorsanız, oturur konuşuruz. O alanları vermekte beis yok" dedi.

Kaynak: Haberlink