18 Ekim 2011 Salı

Çağdaş Hukukçular soruşturmaları protesto ettiler

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi öncülüğünde haftalardır, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde sürdürülen protestoların bu haftaki gündemi avukatlara açılan soruşturmalardı. Avukatlar, İstanbul Savcılığı'nın üst araması uygulamasını protesto eden avukatlara soruşturma açmasına tepki gösterildiler.

“Kanunsuz aramaya boyun eğmedik soruşturma terörüne de boyun eğmeyeceğiz” pankartının açıldığı eylemde basın açıklamasını Hülya Deveci okudu. Deveci, aralarında ÇHD ve İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi yöneticilerinin de bulunduğu 10 avukat hakkında "görevli memura direnme, yasadışı gösteri ve toplantı yapma" suçlamalarıyla soruşturma başlatıldığını belirtti.

Avukatlık Kanunu'nun 58. Maddesi'nin uygulanmasını talep ederek çantalarını aratmamalarını, kendilerine fiili saldırıda bulunan görevlilere mukavemet suçu olarak değerlendirilmesinin anlaşılamaz olduğunu belirten Deveci, gerçekleştirdikleri basın açıklamalarının da yasadışı toplantı ve gösteri olarak nitelendirildiğini dile getirdi. Deveci, soruşturmanın yasadışı olduğunu sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından avukatlar adliyeye toplu olarak girdiler.