27 Ekim 2011 Perşembe

Kadınlar Tacize Karşı Çorlu'da Dayanışacak

Polisten koruma isteyen kadın polisin tacizine uğradı. Gözatında Cinsel Taciz ve Tecavüze Karşı Hukuki Yardım Bürosu, kadın halkarı savunucularını yarın Çorlu'da görülecek cinsel taciz davasına çağırıyor.

Çorlu'da kocasıyla tartıştıktan sonra koruma istemek için Çorlu Cumhuriyet Polis Merkezi'ne başvuran T.Ş. adlı kadın, merkezde amir olarak görev yapan G.B.'nin tacizine uğradı.

Taciz içeren sözleri telefonuna kaydeden kadın, bu kanıtlarla savcılığa başvurarak ilgili polis amiri hakkında cinsel taciz suçlamasıyla dava açtı. G.B. görevinden açığa alındı.

Çorlu 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 7.10.2011 tarihli  ilk celsesinde G.B. taciz ettiği kadını tehdit etti.

Gözatında Cinsel Taciz ve Tecavüze Karşı Hukuki Yardım Bürosu, tüm kadınları ve kadın hakları savunucularını Karakol Amiri olarak görev yaparken, karakola başvuran bir mağdura cinsel tacizde bulunan Gizlihan B.'yi protesto etmek ve bir hak mücadelesi veren T.Ş'ye destek olmak için yarın (28 Ekim) görülecek davanın ikinci celsesinde dayanışmaya çağırıyor.

Duruşma 28 Eylül Cuma günü saat 13.30'da Çorlu'da gerçekleşecek.

Kaynak: Bianet



* Duruşmaya katılmak isteyenler için iletişim nosu 0212 245 4593 / 0507 363 8026.