23 Temmuz 2011 Cumartesi

"Tecavüz ruh halini bozmaz"

Kayseri'de geçmişte bedenini satarak geçinen bir kadına yönelik tecavüz davasına ilişkin hazırlanan iddianamede, yaptığı işten dolayı 'beden ve ruh sağlığını bozmasının söz konusu olmadığı' ifadeleri yer aldı.


Habertürk gazetesi tarafından yapılan habere göre Kayseri'de geçmişte bedenini satarak geçinen bir kadına  yönelik tecavüz davasına ilişkin hazırlanan iddianemede, yaptığı işten dolayı 'beden ve ruh sağlığını bozmasının söz konusu olmadığı' ifadeleri yer aldı.

Geçmişte bedenini satmak zorunda kalarak geçinen F.O. ile Ü. K.'nın, gayri resmi olarak birlikte yaşadıkları anlatılan iddianamede, ikilinin ortak tanıdıkları S.E.'nin evinde kaldıkları kaydedildi. Ü.K.'nın olmadığı bir sırada eve gelen İ.S. ve H.A.'nın zorla içeri girdiği, kendisine engel olmak isteyen S.E.'yi darp ettikleri ifade edildi.

Saldırganlardan İ.S.'nin, F.O.'ya, "Hayat kadını olarak çalışacaksın, kazandığını da bana getireceksin" dediği öne sürülen iddianamede, kadının bunu kabul etmemesi üzerine ikilinin tecavüze uğradığı bildirildi.

Kayseri Cumhuriyet Savcılığı'nca 9 ay önce hazırlanan iki saldırgan hakkında 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 10.5'ar yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istenen  ve halen ağır ceza mahkemesinde devam eden davaya ilişkin hazırlanan iddianemede, "Müştekinin geçimini hayat kadını olarak sağlaması nedeniyle, rızaya dayalı olmasa bile cinsel ilişkinin mağdurenin beden ve ruh sağlığını bozmasının söz konusu olmadığı" şeklinde ifadelere yer verildi.

BİZ DOĞUŞTAN BÖYLE OLMADIK

Habertürk muhabirinin telefonla görüştüğü F.O., hayat kadınlarının hor görülmemesini isteyerek, "Hayat kadını diye niye tecavüz ediliyor. Biz doğuştan böyle olmadık ki! Zorla içeri girdiler. Bana tecavüz ettiler. Olaydan dolayı psikolojimin etkilenip etkilenmediği yönünde bir uzmana götürülmedim. Sadece tecavüz olup olmadığı yönünde bir doktor incelemesi oldu. Şikâyetim üzerine dava açıldı. Ancak davamı geri almam için tehdit ediliyorum" dedi.

MADDE 438' FİLME KONU OLMUŞTU

Antalya'da yaşayan N.T. adlı kadın, 1986'da 4 kişinin tecavüzüne uğradı. Sanıkları yargılayan Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Güzel, fahişeye tecavüz halinde üçte iki oranında indirimi öngören ve 1926'dan beri yürürlükte olan TCK'nın 438. maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme talebi reddetti. O günlerde, 438. madde sinema filmine bile konu oldu. SDP ve Anavatan Partisi, 438. maddenin iptali için bir önerge hazırladı. 1990 yılının Kasım ayında 438. madde yürürlükten kaldırıldı.

Kaynak: Emek Dünyası