27 Temmuz 2011 Çarşamba

Savcı, 'Kadın belki aldatmıştır' indirimi istedi!

Ailesinin baskısı sonucu kuzeni Kerem Kaçan ile evlendirilen Eylem Pesen iki yıl önce korkunç bir cinayete kurban gitti. 2009 yılının mayıs ayında Kerem Kaçan, 5 aylık hamile olan 17 yaşındaki imam nikahlı eşi Eylem Pesen’i önce bıçaklayıp ardından arabayla üzerinden geçerek öldürdü. Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün yapılan duruşmada Cumhuriyet Savcısı müebbet hapisle yargılanan sanık Kaçan için, kadının aldattığı düşüncesiyle haksız tahrik indirimi istedi. 



Van’ın Cevdet Paşa Mahallesinde iki yıl önce meydana gelen korkunç cinayet şöyle gelişti: Evine gelen Kerem Kaçan (29) eşi Eylem Pesen (17) ile tartışmaya başladı. Ağabeyiyle ilişkisi olduğunu öne sürerek, eşini suçlayan Kaçan ile Pesen arasında şiddetli bir tartışma başladı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Bu sırada çılgına dönen Kaçan, 5 aylık hamile eşini bıçaklamaya başladı. Eşini defalarca bıçaklayan Kaçan, hırsını alamayarak eşinin bitkin bedenini sürükleyerek yola çıkardı. Daha sonra arabasına binen gözü dönmüş eş, arabayla defalarca Eylem’in üzerinden geçti. Tüyleri diken diken eden olayı gören komşuların polise haber vermesi Kaçan’ı gözaltına aldı. Mahkemedeki ifadesinde Kaçan, eşinin kendisini ağabeyiyle aldattığını iddia ederek pişman olmadığını söyledi. 



Eylem Pesen, baba Necmettin Pesen'in zoruyla lise ikinci sınıftan alınarak, 12 yaş büyük dayıoğlu Kerem Kaçan ile imam nikahıyla evlendirildi. 



Eylem’in ölümünden sonra polislerce gözaltına alınan baba Pesen, kızını zorla evlendirdiğini itiraf etti. İfadesi alındıktan serbest bırakılan baba Pesen, kızının sürekli eşinden şiddet gördüğü için zaman zaman kaçarak eve geldiğini ve her seferinde kızını tekrar eşinin evine geri gönderdiğini söyledi. 



Anne Herdem Pesen ise kızının, damadı ile ağabeyi arasında mal paylaşımı yüzünden çıkan kavgadan dolayı öldürüldüğünü belirterek, "Damadım para için ağabeyi ile yaptığı kavgada kalkıp karısını öldürdü. Kızıma iftira atıyorlar. Namus cinayeti değil, damadım para için cinnet getirdi. Aklı da yerindeydi, bilseydim aklı yerinde değil, kızımı vermezdim. Kızım okuyordu" şeklinde konuştu. 



Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün yapılan duruşmada Cumhuriyet Savcısı tartışılacak bir mütalaa verdi. Sanığın imam nikahlı eşi Eylem Pesen'in kendisini ağabeyiyle aldattığını düşündüğünden 'haksız tahrik indirimi' yapılması ve tutukluluk hallerinin cezadan indirilmesi yönünde talepte bulundu. Mahkeme heyeti savcının mütalaasını kabul ederse Kerem Çakan 18 yıl ile 24 yıl arası hapis cezası alacak.

Kaynak: Haberlink