23 Ağustos 2011 Salı

Paralar asker ve polise akıyor



Kürtlere karşı büyük bir savaş başlatan hükümet, dünyadaki ekonomik krize rağmen ordu ve polise para akıtmaya devam ediyor. Geçtiğimiz nisan ayında 3.5 milyar dolara mal olan 121 Skorsky tipi helikopter alan hükümet, şimdi de polise para akıtıyor. Polise Kürtlere karşı kullanması için 100 milyon TL’lik zırhlı araçlar alınıyor. 



Halktan kesip silaha veriyor 



Kürtlere karşı büyük bir savaşın hazırlığını yapan AKP, Türkiye ekonomisine de büyük külfetler çıkarıyor. Erdoğan hükümeti halktan kestiği vergileri silaha yatırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz nisan ayında 121 Skorsky helikopter ihalesi yapılarak, ABD’nin silah tücarlarına 3,5 milyar dolarlık kaynak aktarıldı. Yine geçtiğimiz mayıs ayında polisin gaz bombası stokları Kürtlere karşı yoğun kullanıldığından dolayı erken bitti. “Kadın da olsa çocuk da olsa gereğini yapın” diyen Başbakan Tayyip Erdoğan, polisin gaz sıkıntısını örtülü ödenekten 2.3 milyon TL’lik kaynak aktararak çözdü.



Bölge’de kullanılmak için... 



Savaşa büyük bir heyecan ve tutkuyla sarılan AKP iktidarı, çalışanlara yüzde 4 zam verirken, ölüm makinalarına ise 100 milyon TL’lik yatırım yapıyor. Çalışanlarına 658 TL’lik asgari ücreti reva gören Tayyip Erdoğan hükümeti, Kürt coğrafyasında kullanılmak üzere polise yeni zırhlı araç alıyor. Milliyet gazetesinin haberine göre, değişik marka ve modeldeki 300’e yakın zırhlı araç teslim alınmaya başladı. Söz konusu araçların 2011 bütçesinin 100 milyon lirası kullanılarak alındığı kaydedildi. Cobra, Shortland, kameralı Shortland, Dragon panzer, TOMA (Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı) ve zırhlı personel otobüsleri, Bölge’de Özel Harekat Timleri tarafından kullanılacak. Habere göre, 2012 bütçesine de benzer büyük çaplı alımlar için ödenek konulacak. 90’lı yıllarda işledikleri cinayetlerle gündeme gelen Özel Harekat’a yeni nesil M-16 otomatik tüfekler de satın alınacağı belirtildi.



Skorsky için 3.5 milyon dolar 



AKP’nin savaş yatırımları bununla da sınırlı değil. Bir yandan “Paralı ordu” kurarak bütçeden büyük kaynaklar aktarılıyor. Geçtiğimiz nisan ayında ABD’nın silah tüccarlarına 121 Skorsky helikopter için 3.5 milyon dolarlık ihale verildi. Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı’nda karara bağlanan ihale kapsamında, Jandarma Genel Komutanlığı’na 30, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na 20, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na 6, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na 6, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 6, Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı’na 2, Özel Kuvvetler Komutanlığı’na 11, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 20, Çevre ve Orman Bakanlığı’na 20 adet helikopter siparişi verildi.



Örtülü ödenek her zaman devrede 



Tansu Çiller’in başbakanlığı döneminde sıkça gündeme gelen örtülü ödenek bütçesi Tayyip Erdoğan döneminde de gündemden düşmedi. En son Kürtlere yönelik yoğunca kullanılan gaz bombası siparişi de örtülü ödenekten verildi. Polisin bir yıllık gaz stoku ilk 5 ayda bitince devreye giren Başbakan Tayyip Erdoğan, örtülü ödenekten 2.3 milyon TL’lik kaynak aktararak gaz sıkıntısını giderdi. Polisin kullandığı gaz bombaları onlarca insanın ölümüne neden oldu.

Kaynak: Haberlink