29 Ağustos 2011 Pazartesi

Canlı Kalkanlar Sınırı Geçti



Barış Anneleri İnisiyatifi'nin hava harekatlarını, sınır içi ve ötesi operasyonları protesto etmek için 10 gündür devam ettirdiği canlı kalkan eylemi sınırın ötesine taşındı.

Barış Anneleri İnisiyatifi tarafından yürütülen "canlı kalkan eylemi" sınır ötesine geçti. Şırnak'ın Silopi İlçesinden iki otobüsle Kuzey Irak'a geçen 100 kişi, eylemlerine burada devam edecek.
Silopi'ye Diyarbakır, Batman, Malatya, Adıyaman, Siirt, Şanlıurfa, Mardin, Tunceli ve Bingöl'den toplanarak gelen canlı kalkan eylemcileri, bindikleri iki otübüsle birliktr Habur Sınır Kapısı'ndan geçti.

Habur Sınır Kapısı'na gelmeden önce konuşan Barış ve Demokrasi Partisi Şırnak İl Başkanı Abit İke, istediklerinin askeri operasyonların durdurulması olduğunu vurguladı.

Aralarında BDP'li milletvekilleri, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ile çeşitli sivil toplum örgütü ve sendika temsilcilerinin de bulunduğu canlı kalkanların geçisi sırasında yol trafiğe kapandı.
Canlı kalkanlara konuşma yapan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde ölen BDP'li Yıldırım Ayhan'ın ailesine başsağlığı diledi. Aydoğan, 21 Ağustos'ta Kortek-Ranya yolu üzerinden geçen sivil aracı vurulmasıyla ölen aynı aileden yedi kişiyi de hatırlatarak,  hükümetin sivillerin ölümü için özür dilemesi gerektiğini söyledi.

"Savaş uçakları yedi Kürt sivili katletti. Bunun için Başbakan Tayip Erdoğan özür dilemelidir."
Grubun, Kuzey Irak'ta bir dizigörüşme yaptıktan sonra yedi sivilin yaşamını yitirdiği Ranya'ya gideceği öğrenildi.

Kaynak: Bianet