6 Ağustos 2011 Cumartesi

Hiroşima'nın yıldönümünde Taksim'de buluştular


Nükleer Karşıtı Platform üyeleri, 6 Ağustos 1945’de İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerika Birleşik Devletleri'nin Hiroşima’ya attığı atom bombasını protesto etmek amacıyla Taksim Tramvay durağında buluştu.

Pankartlar ve temsili maketlerle Hiroşima’nın 66. yıldönümünde Taksim’de buluşan platform üyeleri, Atom bombasının ilk olarak doğanın ve emeğin sömürüsüne hizmet etmek için Amerikan sömürgeleri tarafından 6 Ağustos 1945’de Hiroşima’ya 3 gün sonra da Nagazaki’ye atıldığını hatırlattı.

‘UTANÇ DOLU YILLAR’

Nükleer Karşıtı Platform adına basın açıklamasını okuyan Mustafa Cevdet Arslan, insanlık tarihinin en utanç dolu yıllarının 1939-1945 tarihleri arasında İkinci dünya Savaşı sırasında yaşadığını belirtirken aynı zamanda bu dönemin emperyalist güçlerin üstünlük için masum insanları öldürme yarışına girdiği yıllar olduğunun altını çizdi.

‘RUSYA AKKUYU’DAN ÇEKİLSİN’

Arslan: ''En düşük ışın yoğunluğu bile canlılar için artık risk kabul edilmektedir. Dolayısıyla Fukuşima Nükleer Santralı'nın işletmecisi Japon Tepco firmasının Türkiye’deki Nükleer santral kurbanı Japonya’nın Türkiye yetkilileriyle yaptıkları görüşmeleri tamamen sonlandırmasını istiyoruz. Bütün bu olumsuzlukları Rusya’nın da örnek alarak Akkuyu Nükleer santral projesini terk etmesini talep ediyoruz.''

Kaynak: Birgün