22 Ağustos 2011 Pazartesi

Kandil'de ölen sivillerin sayısı 7'ye yükseldi

Türkiye'nin Kandil'e yönelik hava saldırısında yine siviller hedef alındı. TSK jetlerinin hava saldırısından kaçmaya çalışan sivil bir araçta bulunan 1’i kadın, 4’ü çocuk 7 kişi öldü.

Alınan bilgilere göre, Türk savaş uçaklarının 5. güne giren hava saldırısında sivilleri vurdu. Bölgeyi bombalayan savaş uçakları Kurtekê yolu üzerinde Gollê Köyünde hava saldırısından kaçanların bulunduğu sivil bir otomobili hedef aldı. Hedef alınan araçta bulunan 4’ü çocuk, 1’i kadın toplam 7 sivil Kürt yaşamını yitirdi.

Yaşamını yitirenler arasında 6 aylık bir bebeğin ve 4 yaşında bir çocuğun olduğu kaydedilirken yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle: Huseyin Mustafa, Hacı Mam Kak, Vêzan Huseyin, Zana Huseyın, Sonya Şemal, Solin Şamal, Xunav Huzeyr

Saldırıdan sonra çekilen fotoğraflarda yaşamını yitirenlerin kol, bacak ve kafalarının ayrı taraflara saçıldığı, bir çocuğun ise annesinin kucağında can verdiği görülüyor.

Roj Tv'ye konuşan bombalanan köylerden Zergele'nin muhtarı ölenlerin aynı aileden olduğunu belirtti.

'Düşmanlarımız topla-uçakla saldırıyor' diyen Zergele muhtarı, ''Saddam'ın kimyasalını gördük. Şimdi de Türklerin uçakları, İran'ın topları bombalıyor bizi'' dedi.

Bu arada, Zap bölgesi semalarında yeniden savaş uçaklarının dolaştığı gelen haberler arasında. Türk savaş uçakları sabah saat 11.30’da Zap'ın yanı sıra Metina ve Gare bölgelerini de bombalamıştı. Bu bölgelerde bombardımanda can ve mal kaybı konusunda henüz bir bilgi alınamadı.

Kaynak: ANF