4 Mayıs 2012 Cuma

Gözaltına alınan öğrencilere polis şiddeti

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nde özel güvenlik ve çevik kuvvet polislerinin saldırısına uğrayarak gözaltına alınan öğrenciler, darp edildi, kelepçelenerek hava dahi alamayacakları bir otobüse konuldu.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nde gözaltına alınan 38 öğrenci, gözaltına alınırken ve araç içerisinde polis şiddetine maruz kaldı.

Okulda masa açan 8 öğrencinin dün, 5 öğrencinin ise 3 gün önce gözaltına alındığını söyleyen 19 Mayıs Üniversitesi öğrencileri, gözaltıları ve Bakan Suat Kılıç'ın üniversitelerine gelişini protesto etmek istediklerini kaydetti.

Üniversite içerisinde bir araya gelir gelmez özel güvenlik birimleri ve çevik kuvvet polislerinin saldırısına uğradıklarını söyleyen öğrenciler, gözaltına alınırken yere yatırıldıklarını, boğazlarının sıkıldığını, üzerlerindeki kıyafetlerin parçalandığını, darp edildiklerini anlattı. Öğrenciler, Bakan Kılıç'ın korumalarının küfürlü saldırısına uğradıklarını da kaydetti.

Gözaltına alındıklarında küçücük bir otobüsün içine konulduklarını, hava dahi alamadıklarını, bazı öğrencilerin de kelepçelendiğini anlatan öğrenciler, polis şiddetinin gözaltı aracının içinde de sürdüğünü söyledi.

Gözaltına alınan 38 öğrencinin Adli Tıp Kurumu'na götürüldüğü öğrenildi.

Kaynak: ETHA