8 Mayıs 2012 Salı

Avanos'da Köpek Katliamı

Nevşehir'in Avanos İlçesi'nde çöplükte görülen köpek ölüleri, hayvanseverlerin 'köpek katliamı yapıldı' tepkisine neden oldu.


Belediye yetkilileri ise çöplüğe atılan hayvan ölülerinin, ırmak kıyısından alınan köpeklerin canlı değil, ölü olduğunu savundu.

Bir grup hayvanseverin internetteki sosyal paylaşım sitelerine de taşıdığı 'Avanos'ta köpek katliamı' iddiaları ilçeyi karıştırdı. Avanos Belediye Başkanı Mustafa Körükçü ve Başkan yardımcısı Orhan Taş, bu konuda görüşmek istemedi. Belediye Veteriner Hekimi ve Park Bahçeler Müdürü Ahmet Demircioğlu ise, "Kızılırmak kıyısındaki bir resturant civanındaki başıboş köpekler olduğu yolundaki ihbar üzerine, belediyemiz temizlik işlerine bakan özel şirketin elemanları oradaki 3 köpek cesedini alıp, belediye çöplüğüne atmış" dedi. Demircioğlu, hayvansever derneklerinin "Köpekler ırmak kıyısından canlı alınıp öldürüldü" iddiasıyla ilgili olarak da, "Bize köpeklerin ölü olduğu söylendi. Kim hangi amaçla zehirledi bilemeyiz. Konuyla ilgili olarak jandarmaya da aynı bilgiyi ilettik" diye konuştu.

DHA
Kaynak: Haberler.com

Not: Haber metninde köpek ölülerinden "leş olarak" bahsedildiği için metne müdahale edilerek "leş" ifadesi ceset olarak değiştirilmiştir.