22 Mayıs 2014 Perşembe

Polis şiddeti bir can daha aldı: Uğur Kurt hayatını kaybetti

Okmeydanı’nda polis Berkin Elvan eylemine saldırdı. Cemevine cenaze için gitmiş olan 30 yaşındaki Uğur Kurt baş bölgesinden vurularak ağır yaralandı. Ameliyat olan Kurt'un durumu ciddiyetini koruyor.


Uğur Kurt kurtarılamadı, öldü.

Kurt, Gezi direnişi sırasında gaz fişeğiyle vurulduktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ı anmak için düzenlenen yürüyüşte polisin tazyikli su, biber gazı ve plastik mermiyle yaptığı müdahale sırasında taziye için cemevindeydi.

Uğur Kurt polis müdahalesi sırasında isabet eden bir kurşunla ağır yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Okmeydanı Hastahanesinde tedavi gören Uğur Kurt maalesef kurtarılamadı, vefat etti" dedi.

Beyoğlu Belediyesi işçisi, 30 yaşındaki Uğur Kurt evli ve bir çocuk babasıydı.

Avukat Evrim Deniz Karatana, Okmeydanı’nda yaşananları bianet’e şöyle aktarmıştı:

“Eylem sırasında müdahale eden polis gerçek mermi kullandı. Bu sırada Okmeydanı Cemevi’nin bahçesinde cenaze için bekleyen Uğur Kurt, baş veya boyun bölgesinden vuruldu."

Okmeydanı'nda protestolar sürüyor, yaralılar var

Okmeydanı'nda bu gece devam eden olaylarda, 7'si polis 9 kişi yaralandı. Yaralılardan bir kişinin durumunun ağır olduğu belirtiliyor. Gün boyu süren protestolar akşam saatlerinde de devam etti.

Polis ekiplerinin bekleyişini sürdürdüğü Piyalepaşa ile Mithatpaşa caddelerinin birleştiği noktaya patlayıcı madde atıldı. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Ajanslar durumunun ağır olduğu bildirilen vatandaşın gözünden yaralandığı bilgisini geçti.

Kaynak: Bianet