7 Mayıs 2014 Çarşamba

İlk ve ortaokullarda hayvan özgürlüğü sunumları

Yeryüzüne Özgürlük Derneği’nden öğretmen ve eğitimcilere açık çağrı: Gelin, okul dönemi bitmeden daha fazla öğrenciyi hayvan özgürlüğü mücadelesi ve vegan yaşamla tanıştıralım. Konu hakkında bilgi verici ve çocukların anlama düzeyine uygun video gösterimli bir sunumun ardından konuyu öğrencilerle beraber tartışalım.


Dün (6 Mayıs) Yeryüzüne Özgürlük Derneği’nden Güray Tezcan Ulus’taki MEF Okulları’ndaydı. Hayvan hakları ile ilgili proje üstlenen 5. sınıftan 8 uluslararası öğrenciye köleliğin, canlılara acı çektirmenin yanlışlığı; yunus merkezlerinin, mezbahaların, hayvan deneyi laboratuvarlarının arkadaşlarımıza verdikleri zararlar anlatıldı. Eziyet çekenlerle empati kurmanın kar hırsı ve ayrımcılığın önüne geçmesi gerektiğinde ortaklaşıldı. Öğrencilere türcülüğün ırkçılıktan fazla farklı olmadığı ifade edildi. Powerpoint sunumunun videolarla ve soru cevap kısmı ile zenginleştirildiği etkinlikte öğrencilerin ilgisi en üst düzeyde seyretti.


Siz de öğretmeni olduğunuz sınıfta veya idarecisi olduğunuz okulda bir hayvan özgürlüğü paneli düzenlemek isterseniz yeryuzuneozgurluk@gmail.com'dan bizimle irtibata geçebilirsiniz. Daha çok 3-8. sınıf öğrencilerine hitap eden sunum, eğitimcilerle tartışılmaya ve birlikte geliştirilmeye açıktır.