30 Mayıs 2014 Cuma

Biber Gazından Etkilenip Hastanede Tedavi Gören Elif Çermik Hayatını Kaybetti

Kent mitinginde gazdan etkilenerek hastaneye kaldırılan ve 159 gündür tedavi gören 64 yaşındaki Elif Çermik hayatını kaybetti. Çermik miting öncesi, “İyi bir mahallede yaşamak istiyorum, güzel bir ülke istiyorum” demişti.


Kadıköy’deki İstanbul Kent Mitingi’ne katılan ve 22 Aralık 2013’teki mitingde atılan gazdan etkilenerek hastaneye kaldırılan 64 yaşındaki Elif Çermik yaşamını yitirdi.

Cenazesi yarın 12:00’de Nurtepe Cemevi’nde yapılacak törenin ardından Sarıyer Dağevleri mahallesindeki evine götürülecek ve Kilyos Mezarlığı’nda defnedilecek.

159 gündür Dr. Siyami Ersek Gögüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Çermik, yoğun bakımdan normal servise sevk edilmişti. Eşi Mustafa Çermik de o günden beri hastanede, yanındaydı.

Ne olmuştu?

22 Aralık 20132te binlerce İstanbullu “İstanbul Biziz, İstanbul Bizim” sloganıyla çağrısı yapılan İstanbul Kent Mitingi için Kadıköy’deydi.

Mitingin başlamasına yakın, alana girişlerin devam ettiği sırada polis bir anda müdahalede bulundu. Yaklaşık yarım saat süren gaz bombası ve tazyikli su saldırısı sonucunda Elif Çermik fenalaştı. Kalbi durarak hastaneye kaldırılan Çermik yoğun bakıma alınmıştı.

İstanbul Tabip Odası olaydan bir gün sonra yaptığı açıklamada, Çermik'in hastanede yapılan girişimsel angiografi sonucu iki kalp damarının tıkalı olduğunun tespit edildiğini, tıbbi tedavi ve takip için Koroner Yoğun Bakım Ünitesi'ne alındığını belirtmişti.

İstanbul Kent Mitingi Sekreteryası da bir hafta sonraki basın açıklamasında durumuyla ilgili şu bilgiyi vermişti:

“Önce Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırılan Elif Çermik'in uzunca bir süre duran kalbi burada yeniden canlandırıldı ve Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Koroner Yoğun Bakım Ünitesi'ne sevk edildi.”

“Tedavi sürecini üstlenen hastane yetkililerinden doğrudan alınan bilgiye göre, Çermik'e ağır kalp yetmezliği tanısı kondu ve beyninde de ödem saptandı.”

“Miting öncesi bir röportajda, ‘İyi bir mahallede yaşamak istiyorum, güzel bir ülke istiyorum’ diyen Elif Çermik'in sağlık durumu son derece kritik ve bilinci hala kapalı.”

Kaynak: Bianet