5 Mayıs 2014 Pazartesi

1 Mayıs Gözaltılarının Tamamı Serbest

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Taksim’e yürümek istedikleri için gözaltına alınan 171 kişinin tamamı serbest bırakıldı. Serbest kalanlardan dört kişinin haftada bir karakola gidip imza vermesi kararlaştırıldı.


İstanbul'da 1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı’na yürümek istedikleri için gözaltına alınan 171 kişinin tamamı serbest bırakıldı.

Dün gün içinde gözaltına alınanlardan 153’ü serbest bırakılmıştı. Kalan 18 kişiden 17’si ise gecenin ilerleyen saatlerinde serbest bırakılırken bir kişi tutuklanma talebiyle çıkartıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilenlerden dört kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu kişiler haftada bir karakola giderek imza vermek durumunda.

Gözaltına alınanların dün sabah gözaltı sürelerinin dolmasına rağmen geriye dönük olarak gözaltı süreleri bir gün uzatılmıştı.

Geriye dönük gözaltı süresinin uzatılmasının hukuka aykırı olduğunu belirten Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) avukatları bugün saat 12.30’d Çağlayan Adliyesi C Kapısı’nda bir araya gelerek gözaltı süresinin uzatılmasına ilişkin karar veren savcıları Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) şikayet edecekler.

Kaynak: Bianet

* Click here to read the article in Turkish.